Реклама / Ads
6| 4865 |26.02.2015 НОВИНИ

Стоян Александров: Политиците играха игричките си

.
Стоян Александров
Политиците играха своите игри, въпреки че без емитиране на нов дълг, старият не може да се обслужва. Това заяви финансистът Стоян Александров по БНР.
 

Ако няма емитиране на нов дълг, ние няма как да обслужваме стария дълг по простата причина, че няма пари и още повече, че ние сме натоварили бюджет на 2015 година с допълнителни дефицити, допълнителен дълг и тогава аз казах, единият резултат е да обявиш мораториум по дълга, вторият начин е да влезеш в парламента да приемеш нов бюджет, да свиеш разходите или да предвидиш нови проходи. В такъв аспект се разглеждаше доста условно, което, сами разбирате, че никой не би го допуснал, каквито и търкания да има в парламента, да се стигне до това положение. Друг е въпросът, че там политиците си играят игричките, трупат някакви псевдодивиденти и т.н., правят се на интересни, макар че ако опре до безизходица, ще седнат и ще се разберат, както и сега впрочем го направиха по един много цирков начин, едва ли не кой знае какво са открили в последния момент, нещо различно, и на тази база си промениха на 180 градуса позицията.

 

Стоян Александров обясни какво е стане оттук нанантък:

 

Те вчера ратифицираха само един договор за посредничество при емитиране на дълг. Оттук нататък вее въпрос кога правителството ще реши да емитира, при какви условия, какво ще му предложат тези банки и т.н. Друг е въпросът сме дискредитирали всички институции, за нас всеки един едва ли не, който е във властта, е потенциален престъпник, гледа личното облагодателстване, така мисли болшинството, което е много идиотско.

 

Акександров коментира и доклада на Европайската комисия, според който страната ни страда от сериозни макрикономически дисбаланси:

 

Три факта само, три факта само вземете, преди една година нашият сегашен премиер, наляво и надясно тръбеше, че нашата държава е финансово фалирала. Мисълта ми е, че когато един човек, който сега е на върха на властта, е говорил преди месеци, че държавата е фалирала, как искате навън да ни приемат. Второто, това, която се случи с КТБ, това бездействие на правителство , на централна банка, е достатъчно основание да настръхнат на Запад за банковата система.И това, която след това се говореше за пенсионните фондове, че едва ли не и те са пирамиди, как тогава да не ни включат в един такъв списък.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5533 |26.02.2015 Харалан Александров: Хората видяха решението на заема като задкулисна договорка . 4| 4720 |26.02.2015 Дариткова сменя Стоян Тонев в Здравната комисия . 0| 5797 |24.02.2015 Почина майката на Петър Стоянов . 3| 4634 |23.02.2015 Бивш кмет в тежко състояние след побой от крадец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads