Реклама / Ads
15| 6796 |17.06.2012 НОВИНИ

Р. Стойчев: Битката за волейбола сега започва, ще я водя докрай!

.
Радостин Стойчев
Продължавам борбата. Тя сега започва. Волейболът се нуждае от големи промени и няма да пожаля сили за да се случат промените. Това заяви известният ткреньор Радостин Стойчев, който напусна националният преди седмица, след като нашите се класираха за Лятната олимпиада в Англия.
 
Федерацията си гласува нов четиригодишен мандат. На извънредно общо събрание това не трябва да се случва. Те си се избират, както си искат. Но това решение ние ще атакуваме в съда. Нека той да каже, категоричен е Стойчев.

Тези хора много добре знаят какво съм направил аз и точно тези хора да коментират някакви неща за финанси и екипировка е голяма наглост. Това няма никога да им простя! Но е и толкова ниско, че не желая да коментирам.

Открито ме атакуват, че не съм се съгласил да паднем от Германия на Европейското първенство миналата година, за да играем на следващия етап с Полша, а не с Русия. Аз съм мотвирал състезателите винаги да дават всичко от себе си и да постигаме нещо. Не мога да вляза в съблекалнята и да кажа, че трябва да паднем поради някакви сметки. Това не е мой стил, не е мое разбиране. Сега ме обвиняват и за това.

Матей Казийски е с много твърд характер и който го познава знае, че когато вземе решение – не се отмята повече. Такъв е. Той е аргументирал своето решение да напусне националния отбор.

Нашето общество трябва да се събуди. Дори някой да трябва да се жертва, но нещата трябва да се изговарят гласно. Не може повече да се слугува на страха. Подкрепят ме много хора, клубове и играчи. Не напускам борбата, а сега я започвам. Легална борба ще водя, пред очите на всички, категоричен е Стойчев.

Федерацията сгреши като уволни за една вечер Радостин Стойчев след загубата от Германия в първия квалификационен турнир в София. Това не трябваше да се случва и беше грозно. Не се прави така. Освен това бяха разговаряли с Пранди да поеме отбора и го поставиха в неудобна ситуация. Човекът помисли един ден и отказа, заяви на свой ред по бТВ бившият национал Пламен Константинов. Той заяви също, че Стойчев е направил много за отбора, но го упрекна, че изоставя тима за Олимпиадата в Лондон. Според Константинов и Матей Казийски не трябва да изоставя съотборниците си в този важен момент. Камило Плачи, който сега е помощник на Стойчев, бил най-подходящ да води командата в Лондон.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6695 |14.06.2012 Радо Стойчев: Шепа хора правят каквото си искат във волейбола . 25| 8735 |20.05.2012 Първанов се оттегли от битката със Станишев . 28| 6874 |17.05.2012 Стойчев: Оставам, но само ако Лазаров си тръгне . 28| 6993 |16.05.2012 Решено: Стойчев се връща начело на волейбола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads