Реклама / Ads
33| 8079 |19.06.2014 НОВИНИ

Стоилов: БСП губи достойнството си

.
Източник: Булфото
Предложих въпросът за персонални промени в правителството да не бъде обсъждан, докато не получаваме адекватно, лоялно отношение от страна на партньорите от ДПС.
 

Това каза пред журналисти в парламента депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов, след като обяви, че подава оставка като зам.-председател на парламентарната група.

На въпрос, дали несъгласието с решението на парламентарната група за подкрепа на кандидатурата на ДПС за Станислав Анастасов го е накарало да си подаде оставката, той потвърди. „В случая да, защото когато се приема една обща политическа позиция, тя трябва да бъде подкрепяна от всички. Аз смятам, че тази цена в момента е неоправдана – да гласувам. Имаше няколко души, които споделяха това мнение, но трябва да отбележа, че в значителното си мнозинство групата прие това, което стана в пленарната зала днес”.

Попитан, дали тълкува това действие на парламентарната група като предателство, Стоилов заяви: „Не искам да тълкувам нищо. Аз реагирам на фактите такива, каквито са, а всеки един може да ги тълкува”.

В случая първостепенният въпрос за мен не е самата персона, която се предлага за правителството. Това е вторичен факт. Аз не съм гласувал нито за Пеевски, нито за тази кандидатура, но това е мой личен акт. Въпросът е, че смятам, че БСП трябва да поддържа много по-активно своето политическо достойнство, да се държи като мандатоносител и ако иска да възстановява и увеличава доверието, да предприема действия, които наистина дават самочувствие на нейните избиратели. Нужно е партията да има съответствие между това, което говори, и това, което върши и се заема наистина с тези основни въпроси, които очакват хората, подчерта Янаки Стоилов.

Заявявам, че подавам оставка на парламентарната група, оставам лоялен член на ПГ на Коалиция за България, ако има работа в следващите седмици, която този парламент трябва да върши. Това изисква според мен политическото достойнство и на партиите, каза още Янаки Стоилов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4914 |16.06.2014 Мюфтийството загуби делото за музея в Кърджали . 10| 5101 |12.06.2014 Я.Стоилов: Да не би ГЕРБ да подкрепя правителството? . 11| 4718 |12.06.2014 Стоилов: Тече процес на икономическо прегрупиране на влиятелни структури . 57| 9027 |09.06.2014 Я.Стоилов: Орешарски хвърли в смут БСП за "Южен поток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads