Реклама / Ads
11| 4596 |26.04.2015 НОВИНИ

Стоилов: България изпада във все по-голяма безперспективност

.
Янаки Стоилов
Заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов се опасява от маневрите, които се извършват в съдебната власт. Според него промяната в структурата на Висшия съдебен съвет няма да подобри състоянието на съдебната власт.
 

Според мен, трябва да се търсят практически промени в законодателството...Съзирам опит за известен натиск върху магистратите, заяви Стоилов по БНР. На въпрос за визията му за предстоящите местни избори, Янаки Стоилов отговори: БСП е първата партия, която обяви своята политика чрез стандартите за лява политика в местната власт. Оттам нататък отделните кандидати ще я развият и конкретизират. Мисля, че е важно навсякъде, където имаме свои организации, да бъдат издигнати наши кандидати. В някои от случаите може да се достигне партньорство, а за листите за общински съветници преобладаващо ще са хора от БСП и нашите партньори. Ако има някъде причини за отклонение от това правило, те трябва да бъдат обсъдени с Националния предизборен щаб! Трябва да се стремим и очаквам от нашите привърженици да постигнем по-голяма подкрепа от тази, която имахме на последните парламентари избори.

 

Янаки Стоилов не се съгласи с квалификацията скандал по повод исканата от депутата от левицата Янаки Стоилов оставка на бившия енергиен министър Добромир Стойнев, който сега заема ръководна роля в БСП: България изпада във все по-голяма безперспективност. Трябва да си даваме сметка, че се оказваме страна в очертаваща се геополитическа и икономическа безтегловност, което не само ни лишава от икономически перспективи, но по-нататък повишава рисковете за нашата национална сигурност и те няма да бъдат преодолени със заседанието, което утре свиква президентът и на което , като че ли, основната цел е да се постави тематаза превъоръжаване на армията за пет милиарда, които в следващите години да бъдат отделени. Може би сега разбираме къде са част от тези  милиарди на външния дълг, който ние категорично оспорихме.

 

На въпрос защо бившият премиер Пламен Орешарски спря проекта за газопровода "Южен поток", Янаки Стоилов призна: Това беше комбиниран натиск, който идваше по две линии. от Евроепйската комисия и от американските сенатори, дошли тук на 9 юни 2014 година. Тогава бяха замразени средствата за България по европейското финансиране на някои от програмите. Това не беше, според мен, случаен факт и този натиск върху България беше толкова голям, тъй като на България беше отредена ключовата роля на първа разпределитела държава в "Южен поток", който сега се трансфорира в "Турски поток". В него водещата роля е отредена на Турция, останалите държави, по някакъв начин, реорганизираха своето участие и България се оказа най-потърпевшата! ...Нашето кръстопътно, средищно положение се превръща в своеобразно кръгово кръстовище, в чийто център няма нищо!...Европейската комисия действаше, в някаква степен, непоследователно.

 

По повод утрешното заседание на КСНС при президента, Янаки Стоилов каза:

На преден план трябва да бъдат икономическите и социалните въпроси и темата за модернизацията и превъоръжаване на армията да бъде вписана в един такъв контекст.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4961 |25.04.2015 EU Observer: България се страхува от мюсюлманските имигранти . 10| 4833 |25.04.2015 Станишев: България винаги е подкрепяла Македония за член на ЕС . 4| 5022 |23.04.2015 ЕК осъди България заради цифровизацията . 5| 6293 |23.04.2015 Премиерата на Audi Q7 в България е една от първите в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads