Реклама / Ads
12| 4301 |03.04.2015 НОВИНИ

Стоилов: Всички партии говорят, че работят в интерес на гражданите, но само БСП го прави

.
Янаки Стоилов
„Промените в устава на БСП са средство за подобряване на комуникацията и координацията в партията. Целта е БСП да каже на гражданите, какво става в страната ни, да потвърдим избрания курс на партията в опозиция, нашата оценка за днешното управление и главно каква е алтернативата на БСП за България”.
 

Това каза пред Канал 3 зам.-председателят на НС на БСП  Янаки Стоилов. Той обясни, че на заседанието на 48-я Конгрес на БСП, социалистите ще говорят и за промените, които трябва да бъдат направени в обществото и в партията. Стоилов добави, че БСП ще представи на гражданите своето виждане за развитието на България и ангажиментите, които социалистите поемат за хората и общините за предстоящите местни избори. Народният представител изрази и своето очакване да се приеме и обръщение по повод 70 годишнината от края на Втората световна война и  победата над фашизма и да се възложи на НС на БСП да формира комисия, която да се занимае с програмното развитие на партията във връзка с предстоящата 125 годишнина от нейното създаване.          

 

„Очакваме след изборите есента да се използват и добрите практики в социалната система, така че нито едно дете да не остане без образование и нито един възрастен човек без социални грижи и лечение”, добави социалистът. По думите му това може да стане включително и чрез създаване на допълнителни форми на социални услуги и разширяване на досегашните. Стоилов обясни, че трябва да се поддържа и активен  диалог между местната власт и гражданите, така че те да бъдат привлечени в контрола на управлението на общините и населените места. Стоилов бе категоричен, че всички партии говорят, че работят в интерес на гражданите, но само БСП го прави. „Ние трябва да пречупим политическата тенденция от европейските и последните национални избори и това ще бъде сигнал, който да покаже, че БСП е реална опозиционна алтернатива на управлението и може да даде перспектива на страната ни да изостави неолибералния курс и да излезем от незавидната роля на най-бедната страна в ЕС”, заяви Янаки Стоилов.

 

„Ние сме разделили нашите основни ангажименти за местните избори в 10 основни направления, тъй като в много случаи кметовете са тези, които хората виждат като единствени представители на държавата особено в малките общини”, обясни Стоилов.  Той добави, че социалистите отбелязват, че повсеместната корупция е засегнала и общините, като в много случаи тя е надпартийна и мултипартийна. БСП ще изиска от своите кандидати да следват интересите на местните общности и да не се подават на користни и корпоративни интереси.         

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4930 |02.04.2015 Манолова: Т. Точкова има богат опит на всички нива . 2| 4310 |01.04.2015 Стоилов: Националната ни сигурност е на I място, за да не бъдем въвлечени във военен конфликт . 3| 4804 |28.03.2015 Ревизоро: Всичките ми врагове са измрели . 15| 5700 |27.03.2015 Янаки Стоилов: Лекарите са пред дилемата евтаназия или реанимация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads