Реклама / Ads
1| 4259 |30.08.2018 НОВИНИ

Столична община прекратила договора с автобусите на „Витоша Експрес“

.
Стотици хора на пловдивската автогара „Юг” останаха без превоз до София днес, защото автобусите на „Витоша експрес” ООД нямат право да изпълняват маршрута. В бележка, залепена на автогарата, компанията съобщава, че Столичната община (СО) е прекратила договора си с тях, а поради незавършена процедура по Закона за обществените поръчки, нов изпълнител още няма.
 

Кога ще има от общината още не знаят, а пътниците трябва да се обръщат към „Витоша експрес" ООД за компенсация, в случай, че са си закупили билет.

 

Часове наред автобусите на "Витоша експрес" с посока София не идват, или по-точно не тръгват от пловдивската автогара, охранявани от Дирекция "Автомобилна администрация" и жандармерия. Шофьорите са глобени. Според Тихомир Асенов от ръководството на компанията това е било ненужно: "Поне можеше да се изчака още няколко дни, докато се сключи договор с другата копания, която е класирана на първо място по следващата процедура. Явно фирмата, която трябва да спечели, отново не печели и затова е този натиск и се създава това напрежение".

 

От общината и компанията са единодушни само в едно – договорът е прекратен едностранно от възложителя заради неспазване на клауза, засягаща цената на билета. Но "цената на билета беше такава, каквато е по офертата към договора. Прилагахме допълнителна такса обслужване. Никъде в договора не пише, нито е забранено фирмата да реализира допълнителни приходи под каквато и да е форма", посочи Тихомир Асенов.

 

Той допълни, че включително и днес са можели да превозят чакащите пътници: "Ние сме правили срещи със СО и многократно сме декларирали, че имаме превозна възможност, докато не сключат договора с другата компания. Това е нужно само на някой, който има интерес от подобно напрежение".

 

Директорът на транспортната дирекция в Общината Иван Николов пък обясни, че процедурата за нов изпълнител е започнала. Избраната фирма е ТК "Бус Перник": "СО стартира спешна процедура по закона за обществените поръчки, към 15 август вече имаме избран изпълнител, който да вози по линията София - Пловдив. Към изпълнителя в същия ден е пусната покана да сключи договор с общината, да предостави необходимите документи. Срокът за подаването на документи и сключването на този договор от негова страна е 30 дни. Към момента все още не сме получили документите. Разговаряме с тях това да стане по-бързо, за да може линията София - Пловдив да има превозвач. Крайният срок на изпълнителя е до 15 септември".

 

Той допълни, че за компенсация пътниците могат да се обръщат към "Витоша експрес".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5907 |29.08.2018 В противоречие на правилата: Мантинелата край Своге сменена от общината преди трагедията . 2| 3617 |23.08.2018 Общинарят Пейко Янков остава в ареста . 0| 3586 |15.08.2018 Дърво премаза две коли в центъра на София, започва дело срещу общината . 0| 4472 |13.08.2018 Обвиниха общинаря Пейко Янков за участие в групата на Очите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads