Реклама / Ads
0| 3541 |06.03.2017 НОВИНИ

В столичната Спешна помощ не достигат 90 лекари

.
Георги Гелев
В столичната Спешна помощ всички сестрински и шофьорски места са заети, но има недостиг на лекари. Нужни са още 90 души, за да запълним необходимата бройка. Това заяви пред БНТ директорът на софийската Спешна помощ Георги Гелев. Той уточни, че има достатъчно линейки, но автопаркът вече е остарял.
 
Според него тенденцията за липсващи лекари може да се промени, тъй като заплатите в сектора са започнали да се увеличават и в момента били на едно добро ниво. По думите му показателно било, че до 2016 г. е имало повече напуснали Спешната помощ, отколкото постъпили на работа. Тези данни обаче се променили през миналата година, а през тази вече има назначени нови 7 лекари, както и 7 парамедици.

Гелев каза още, че случаят с 8-годишното момиченце, което падна от лифт в Боровец, показвал, че е крайно време в курорта да бъде направен филиал на Спешна помощ. Той добави, че предварително трябва да се обсъди дали спешните медици да имат своя база с отделна къщичка, която да е в района на пистите или да се използва тази на Българския червен кръст.

"Когато стана инцидентът с детето имаше и катастрофа на пътя София-Самоков. В Самоков има два екипа на Спешна помощ, които мисля, че са достатъчни, и те са тръгнали към транспортното произшествие. Наложи се един екип от София да тръгне, за да помогне на детето. В последните години Боровец става все по-голям курорт и трябва да има филиал на Спешна помощ", заяви Гелев.

От "Пирогов" обявиха, че падналото дете е в стабилно състояние. Вчера то е било оперирано по спешност, а през нощта не е имало никакви оплаквания. "Детето е в добро общо състояние, оперираният крайник не е оточен и е с добра циркулация", уточниха от болницата.

Георги Гелев обяви, че при случая с починалата 11-годишна ученичка от столичното 52-о училище има огромно забавяне при подаването на сигнала от страна на директора и учителката. По думите му линейката е успяла да откара момичето до "Пирогов" за 27 минути от подаването на сигнала. Така той отрече твърденията на директора на училището, че екипът на Спешна помощ е закъснял с над половин час.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6351 |21.02.2017 Медици от Спешна помощ атакуват кабинета ”Герджиков” . 5| 4075 |08.02.2017 Стойнев: Безпомощно ГЕРБ критикува нашата програма . 0| 3898 |02.02.2017 Разпределят помощите за Хитрино . 0| 3932 |01.02.2017 6 г. затвор за помощник-машиниста от Калояновец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads