Реклама / Ads
1| 2265 |17.09.2024 НОВИНИ

Столтенберг: Страните от НАТО сами да вземат решение дали Украйна да използва ракети с голям обсег срещу Русия

.
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг Източник: БГНЕС
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посочи, че отделните членове на Алианса трябва да вземат окончателните решения за това дали Украйна може да използва ракети с голям обсег за атаки на руска територия, съобщиха световните агенции.
 

Столтенберг приветства разговорите по спорния въпрос, който е на дневен ред след настояването на Киев да получи разрешение за използването на западни ракети с голям обсег за удари срещу цели в Русия.





Британският министър-председател Киър Стармър и американският държавен глава Джо Байдън обсъдиха темата във Вашингтон, но не беше съобщено за постигнато решение. Руският лидер Владимир Путин на свой ред коментира, че Западът ще се противопостави пряко на Русия в конфликта, ако допусне използването на тези оръжия на руска територия.

 

Планът за победа на Украйна срещу Русия, който Киев се готви да представи на съюзниците си, е почти изцяло завършен, увери украинският президент Володимир Зеленски:

 

"За всяка стъпка има ясен списък от това, което е необходимо и което ще ни направи по-силни. В този план няма нищо невъзможно. Като цяло този пакет може да подсигури правилното развитие на ситуацията, не само за Украйна, а и за всеки по света, който цени международното право", каза той.





Въпреки че все още не са известни подробности, Зеленски бе категоричен, че действията на украинските въоръжени сили в руската Курска област са част от подготвения план. В него са включени също участието на Украйна в глобалната инфраструктура за сигурност и оказване на натиск над Русия за прекратяване на войната с дипломатически и икономически средства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2233 |17.09.2024 Допълнителен градски транспорт в столицата за мача между Григор Димитров и Новак Джокович . 1| 2193 |17.09.2024 Проф. Хр. Караджов за изборите в САЩ: Десетки хиляди избиратели в конкретни щати могат да направят огромна разлика . 12| 4455 |17.09.2024 Кметът Терзиев: В последния момент се реши за неучебен ден, за което се извинявам на родители и учители . 5| 2320 |17.09.2024 Калфин: Македония прави проблем от нещо малко. Не е задължително при неофициално посещение да има тяхно знаме, но е можело и да се постави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads