Реклама / Ads
30| 9715 |28.05.2024 НОВИНИ

"Трябва да сте наясно с какво си играете!". Путин се закани на малките страни в НАТО

.
Източник: личен архив
Руският президент Владимир Путин във вторник коментира думите на Столтенберг за премахване на забраната Украйна да използва западни оръжия за удари по цели в Русия, цитира думите му руската служба на BBC.
 

"Ако той (Столтенберг) говори за възможността да се нанесе удар по руска територия с високоточни далекобойни оръжия, той, като човек, който ръководи военно-политическа организация, въпреки че е цивилен като мен, но все пак трябва да знае, че високоточното оръжие с голям обсег не може да се използва без средства за космическо разузнаване", каза Путин след посещението си в Узбекистан.

 

Според него, в случай на такива ударни системи като Storm Shadow, изборът на целта и полетната мисия ще се извършват "без присъствието на украински военен персонал".

 

"Кой прави това? Това се прави от тези, които произвеждат и тези, които уж доставят тези ударни системи на Украйна. Като цяло може да се случи и става без участието на украински военнослужещи", каза руският лидер.







"Така. Тези представители на страните от НАТО, особено в Европа, особено в малките държави, като цяло трябва да са наясно с какво си играят. Те трябва да помнят, че това са по правило държави с малка територия и много гъсто население. И това е фактор, който те трябва да имат предвид, преди да говорят за нанасяне на удари дълбоко в руска територия", каза Путин.

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза преди днешната среща на министрите на отбраната на ЕС в Брюксел, че Украйна трябва да може да използва оръжия, доставени от Запада, за да нанася удари по "легитимни цели" на руска територия, в противен случай ръцете на въоръжените сили на Украйна са вързани и те не могат да се защитават ефективно.

 

Според ръководителя на НАТО е време да се преразгледат тези ограничения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2882 |28.05.2024 Шестима са пострадалите при инцидента на Централната ЖП гара в София. Ето и причината за катастрофата . 0| 2685 |28.05.2024 Затварят надлеза на околовръстното в София. Откъде ще се извършва движението? . 10| 2846 |28.05.2024 Атлантическият съвет на България: Радев се намесва в предизборната кампания, което е недопустимо по Конституция . 21| 13523 |28.05.2024 Кап. Васил Данов за ФрогНюз: Радев стреля в гърба на европейското ни бъдеще

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads