Реклама / Ads
0| 5547 |13.06.2017 НОВИНИ

Студентка: Преподавател от УНСС пише тройки на предали празни листове

.
Второкурсници се явяват на изпит по Геоикономика и регионално развитие в УНСС, както е по график. Изпитът обаче протича по необичаен начин.
 
„Преподавателката Соня Докова закъсня с 30 минути. След като зададе темите, обяви, че хората, които искат да получат среден 3, могат да си оставят празните листи и да получат тази оценка”, разказа студентката Ангелина Георгиева пред НТ.

В онзи момент около 80-90% от явилите се на изпита решават да напуснат залата и да си подсигурят взимането на изпита по възможно най-лесния начин.

Предложенията на преподавателката обаче не свършват дотук.  

 

„Продължихме да пишем и след още 10 минути тя отправи предложение хората, които искат четворка, да направят вече познатата процедура с оставянето на работата пред нея с книжката и да напуснат”, казва друг студент Кезим Медев.

 

Тогава в залата остават едва четирима души.

 

„Двама от тях бяха отстранени, защото си казаха нещо, преподавателката прецени, че това е предпоставка за преписване и им каза: „Ако искате тройки, по-добре излезте”. И те приеха”, казва Кезим.

 

Останалите в изпитната зала до края на препитването студенти обаче получават двойки.

 

Веднага след изпита, Кезим, който е и част от студентския съвет, опитва да потърси правата си в университета. Тогава обаче научава, че трябва да подаде жалба до ръководителя на катедрата. А въпросният човек се оказва самата Соня Докова.

В крайна сметка студентите написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно.

 

„Трябва да се промени образователната ни система и такива неща просто да не се случват”, категорична е Ангелина.

 

От офиса за връзки с обществеността на УНСС завиха, че преподавателката няма право да говори, тъй като се води вътрешна проверка по случая. Комисията, която го разглежда, трябва да се произнесе най-късна във вторник следобед.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5560 |17.05.2017 Задържаните за подкуп преподаватели ще бъдат уволнени при доказване на вината им . 0| 4200 |31.03.2017 „Българка на годината“ е преподавателка по български език в Бeрлин . 2| 4376 |10.03.2017 Баба и дядо бият преподавателка в училище . 2| 12832 |14.12.2016 Само във Фрог: Обир в дома на преподавател от СУ заради фалшивите оценки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads