Реклама / Ads
0| 3198 |16.09.2018 НОВИНИ

Супертайфунът „Мангхут” парализира Хонконг

.
Мощният тихоокеански тайфун ”Мангхут” парализира в неделя нормалния живот и транспортните комуникации в Хонконг. Местната метеорологична обсерватория увеличи сигнала за предупреждение за бури до максималното десето ниво.
 

По данни на метеоролозите, в момента центърът на тропическия циклон се намира в акваторията на Южнокитайско море на разстояние 150 км от мегаполиса. Тайфунът се пренасочва към брега на западната част на китайската провинция Гуандун и ще достигне материка следобяд.

 

Поради лошото време в Хонконг, училищата, офисите и магазините са затворени. Преустановени са товарните работи в пристанището, фериботните и автобусните услуги са прекратени. На международното летище Чек Лап Кок стотици полети, включително полетът на Аерофлот до Москва, са отменени.


Въпреки че силата на вятъра в централната част на тайфуна е намаляла до 175 км / ч, той все пак представлява значителна опасност за региона, предупреждават от метеорологичната обсерватория. Циклонът е вдигнал големи вълни в морето, той е придружен от интензивни дъждове, способни да причинят големи наводнения. По нареждане на властите в Хонконг са евакуирани около хиляда жители на две рибарски селища, които биха могли да бъдат наводнени.

 

Ден по-рано, "Мангхут" премина над Филипините, където по последна информация са загинали 25 души. Друга жертва на бедствието е станал жител на остров Тайван.

 

Властите издирват изчезнали хора. Около 100 хиляди души прекараха последните часове в специални убежища, които държавата подготви в очакване на стихията. Тя беше наречена супер тайфун и се смята за най-силния ураган, образувал се на земята през тази година. Във вътрешността му поривите на вятъра бяха със скорост от 330 километра в час. Дъждовете предизвикаха свлачища. Материалните щети са огромни. Нарушени са комуникациите в района. Прекъснато е електричеството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4411 |30.05.2018 Поредна обща стачка парализира Гърция . 0| 4318 |09.02.2018 Американското правителство отново е парализирано . 0| 5385 |03.02.2018 Ураганен вятър парализира община Враца . 3| 4796 |07.01.2017 В Истанбул спряха движението през Босфора, летищата са парализирани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads