Реклама / Ads
15| 8957 |17.04.2019 НАРОДЕН ГЛАС

„Сутрешните блокове“-ала-бала за катерички рунтавелки, кучета, морбили и още нещо… За корупцията - нищо!

.
Ако човек реши да се информира за действителността, може да остане с усещането, че всичко върви по мед и масло. И че само дребни на пръв поглед събития леко размътват картината на рая, в който сме се потопили.
 

Темите на сутрешните блокове в различните телевизии си приличат като еднояйчни близнаци. Естествено имаше продължения за опожарената Парижка „Света Богородица“. Възрастен българин обясняваше надълго и нашироко как сълзите на баща му „капали надолу“, щом влязъл в опустошения храм. Дадоха се прогнози за колко години катедралата може да бъде възстановена и кой колко пари дал за тази работа - все теми, които подробно бяха разнищвани цял ден вчера. Подробностите бяха гарнирани с емоции от едната до другата крайност - от това, че по-голяма загуба едва ли има в християнския свят до това, че пожарът ще ни направи по-силни и обединени. Наистина се оказахме по-вярващи и от папата.

 

Последваха репортажи за питбулите, прибрани след опит стопаните им да ги пуснат в боеве, за побоя на ученичка в столично училище, и за спасени две катерички от дърво. По една от телевизиите подробен репортаж показа как забулена мюсюлманка е спасила улични котки в Саудитска Арабия. Наистина новина, която е развълнувала милиони българи...Една от медиите ни върна и към темата за морбилито, което преди месец-два „изгърмя“ сред ромските гета.





За безпощадните грабежи, които пратиха държавата на дъното на всички европейските класации - нито дума. Нямаше и дума за корупцията, окупирала всички области на държавното управление. Дори намек нямаше  и за  суровите присъди на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, смразили от два дни  съзнанието на  хората и цялата юридическа общност. Изключение направи БНТ с интервю със зам.-главния прокурор Иван Гешев, кото изнесе пропагандна лекция за ползата от Специализиранаите съд и прокуратура и колко всички други са лоши.

 

А темата за апартаментите на Цветан Цветанов, Пламен Георгиев-ни дума, ни вопъл, ни стон. Някакви величия с европари си направили "Къщи за гости". Ама, че приличали на замъци, ама че си живеели само те в тях... На кой му дреме?! За това безчинство се мълчи.  Абе, хора, нямате ли усещането, че от доста време се държат с нас като с малоумници?! Защо обаче медии пригласят толкова активно на силните на деня?

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 17538 |16.04.2019 Десислава Иванчева и Биляна Петрова с покъртително писмо от ареста . 11| 15386 |16.04.2019 Мартин Карбовски: Убийците ги защитават, а Иванчева? . 8| 16954 |16.04.2019 Ваня Григорова: С Иванчева ще измием срама от апартаментгейт . 7| 10437 |16.04.2019 Адв. Е. Йорданов: Да бяха убили Ваклин, присъдата щеше да е по-ниска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads