Реклама / Ads

 

19| 8036 |02.06.2019 НОВИНИ

Свалете мръсните си ръце от Ботев и Левски!

.
Христо Ботев и Васил Левски
Точно днес се намериха поредните палячовци, които да сквернят, да угодничат на деня, загърнати с Истанбулска конвенция и сребърен слугинаж. Да търсят малоумно продължение на безсмислието на ”изследователския” порив писал ли е Ботев ”Символ верую на българската комуна” или е фалшификат.

Жално и жалко е да четеш хора с научни степени и титли, които сипят отрова. Още по-тежко е да се блъскаш в тяхната пожелана неграмотност. Угодно за уродливите и опасни пориви на обществени отношения на XXI век.

 

Разбира се, че днешните пишурки знаят историята на XVIII век. Още по-сигурно е, че са чували, допускам някои чели Жан-Жак Русо и особено Франсоа Бабьов. Та Ботев в цялото си творчество сочи, че познава отлично събитията във Франция. Нима някой титулован идиот си мисли, че този буден и експлозивен млад човек не се е повлиял и не е изповядвал равенството, като тях? Дори за гилотината на Бабьов? До която така или иначе стига. Та това е поезията на Ботев. Парижката комуна е просто един етап от нея. Но силен знак.


Как мислите, Васил Левски е мечтал чиста, свята и справедлива република, защото се е събудил с тази идея в главата от студа в букурещката мелница и защото е бил нечут характер ли? Нима тези професори, упражняващи днес безсмислие не познават влиянието през целия XIX век на Великата френска революция от 1789 година?

 

Та Ботев и Левски са нейни чада. "Символ верую" може да бъде препращан към появата на БСДП, но оттам нататък няма нищо общо. И ни най-малко с БКП и БСП. Единствено вярната препратка, е че човешката алчност ражда незабавно доказателства за утопия на идеята за равенство и братство.

 

Винаги са се намирали баданарки с катран за двамата. Някога, когато Професор Николай Генчев рисуваше светия и светъл образ на Левски, все се намираше някой, който с просташки присмех да отбележи, че не е бил толкова стока, щом си е лягал с монахиня Христина в Сопотския манастир. А с кого да го направи? С послушник Духоний в Троянския ли? Той стига до бесило, но и безсмъртие. Днешните автори са трупове дори в съмнителна биологична виталност.


Ботев бил вагабонтин, както са се изразявали в Народното събрание, след Освобождението по повод молбата на майката и съпругата му за надмизерна помощ. Цапан за битието си на просяк по букурещките улици. Защото духът не е за всекиму.

 

Те пречат. Ботев и Левски. Те излязоха от учебниците. Те са опасни. Те трябва да бъдат заровени отново. Защото са вечни.

 

ДОЛУ РЪЦЕТЕ! И ЗАМЪЛЧЕТЕ! СИРЕНИТЕ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ В 12 ЧАСА.

 

Петьо Костадинов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 4| 3434 |02.06.2019 Честваме деня на Ботев и на загиналите герои за България . 1| 3622 |01.06.2019 Още днес започват честванията на деня на Ботев . 0| 3319 |28.05.2019 1400 души по стъпките на Ботевата чета . 2| 3669 |26.05.2019 МВР издирва убиеца от Ботевград, друг мъж умря след сбиване в Плевен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ