0|
5150
|01.05.2014
НОВИНИ
Свърши агнешкото на промоция в нета
Народът изкупи по-голямата част от тънките оферти за агнешки гозби, които се предлагат на промоция в нета. Предложенията за порции на половин цена свършиха още по великденските празници, а в трите работни дни се свършиха и последните ваучери.
Засега има възможност да се поръча печено агне в заведения, които се наемат да приготвят всичко сами, като в офертите им влиза не само месото, но и дроб сармата. При тях цената тръгва от 300 лева за цяло животно. Сайт, специализиран в доставката на печени агнета и прасенца, все още приема заявки за доставка на 6 май. 250 лева струва да се изпече агне 10-12 кг, ако се избере вариантът без плънка, предава „Монитор”. С пълнеж пък цената е три стотачки.
Теглото се отчита преди гозбата да влезе във фурната, затова готовата манджа е с 1,5 кг по-малко предупреждават готвачите при вземане на поръчката. Месото е българско, но поради големия интерес може да се наложи използването на вносно.
В заведение порция с агнешко от 350 г върви 17-20 лева. Тричленно семейство ще брои минимум 50 лева за три чинии от празничното ястие, но трябва да се има предвид, че само една трета от общото тегло се пада на месото, другото са дроб сарма и зелени салати.
Почти всички големи магазини предлагат сурово агнешко на промоция, цената е между 11 и 15 лева в зависимост от вида на мръвките. При избора на месо трябва да се обърне внимание на цвета му. Той трябва да е бледорозов, когато е от съвсем млади животни, и по-тъмночервен от по-старите. Сланинката пък трябва да е с характерен кремав цвят. Когато месото не се готви веднага след закупуването, трябва да се увие с алуминиево фолио и да се съхранява в най-студената част на хладилника за не повече от 3 дни.
Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads