Реклама / Ads
25| 3082 |03.07.2023 НОВИНИ

Светослав Малинов: Васил Терзиев има способността да обединява

.
Светослав Малинов: Кабинетът има сравнително ясен дневен ред поне за осем месеца Източник: БТВ
”Васил Терзиев ще бъде новият кмет на София. Той има способността да обединява.” Това заяви експертът Светослав Малинов в предаването ”Лице в лице” на БТВ.
 

"Това е обща кандидатура на политически партии, които в момента управляват, и една нова политическа сила. Това само по себе си е страхотно постижение, защото партиите явно са предприели нов подход, и означава, че този кандидат има качествата да обединява.

 

Целта е да обедини и избирателите", заяви Малинов.

 

Това коментира експертът по повод кандидатурата на предприемача Васил Терзиев за столичен градоначалник, издигната от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София", подкрепена и от "Екипът на София".

 

"Неговото минало за мен не е проблематично. Задачата му обаче е да се справи с този проблем, защото сред "синята" общност в София този въпрос е важен. Той вече се извини, но следват още много стъпки.

 

Има много неща за подобряване в тази посока. В крайна сметка изборът ще е дали софиянецът иска промени, дали иска представител на статуквото или нов човек. Накрая изборът ще бъде опростен. Всеки гражданин на София трябва да се запита доволен ли е от управлението на ГЕРБ и ако не, да се запита кой е най-подходящият от новите кандидати", посочи политологът.

 

Той изтъкна и клопките пред сглобката на правителството. "На пръв поглед това е правителство, което всекидневно се изправя пред проблеми. Но това е само на пръв поглед. Буквално политическия ни живот беше осакатен преди това правителство, имам предвид служебните кабинети на президента. Трябва да приемем, че това е единственото възможно правителство. То има ясен дневен ред, поне до ротацията".

 

Според него, ако това правителство започне да постига своите цели, да даде стабилност, избирателите ще разберат, че си е струвало.

 

Малинов изтъкна, че промените не се случват бързо. Конституцията не се променя бързо, дори би било опасно, изтъкна той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2754 |03.07.2023 Асен Василев предлага от 2024 г. работодателят да плаща само първите два дни от болничния . 28| 3405 |02.07.2023 Васил Терзиев: Извинявам се за стореното от моите предци, изпитвам удовлетворение от добре свършената работа . 38| 3542 |01.07.2023 Васил Терзиев: Ако бъда избран за кмет, ще заложа на диалога с хората, с гражданите . 20| 7434 |01.07.2023 Илиян Василев: Многото пари разглезиха Путин, а корупцията ще го довърши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads