Реклама / Ads
1| 3007 |07.03.2023 НОВИНИ

Свидетел по делото ”Семерджиев” чул две момичета: ”Върви по-бързо, защото убихме хора”

.
Източник: личен архив
„Цялата катастрофа се развива пред неговите очи. Самият свидетел казва, че е паркирал мотора на тротоара и се е опитал да помогне. Тогава е намерил двете починали момичета - Хариет и Христина.
 

Светел е с телефон да погледне дали има още някой загинал или ранен. Тогава вече са минали две момичета. Едното е плачело и куцало, другото го е подкрепяло и казало „Върви по-бързо, защото убихме хора““, каза авдокатът на семейството на едно от починалите момичета в катастрофата на бул. „Черни връх“ Пламен Димитров. 

 

Свидетелят Марио Гюзелев се е движил с мотор от ул. „Фритьоф Нансен“ към хотел „Хемус“, като Георги Семерджиев го засича на кръстовището. Той е правил десен завой в посока хотел „Хемус“ и Гюзелев се е наложило да мине в лявата лента. По думите на адвоката обаче не е правилно твърдението, че Гюзелев е видял две момичета в джипа, тъй като пред съда е казал, че стъклата за били затъмнени и не е видял други хора. 

 

Въпреки това в колата на Семерджиев е открита дамска чанта, което предполага, че някой може да е бил с него. Други отпечатъци, освен неговите - няма. 

 

„Същият ден се е возила с него в колата Симона Радева. Доказано е със свидетелски показания. Тя заявява, че е отишла на автомивката да си вземе ключовете, които е забравила вкъщи. По делото разпитахме свидетел, който е сменял дограмата на апартамента на баща ѝ, и той каза „ние се видяхме и аз ѝ дадох ключовете““, разказа още адвокатът Пламен Димитров.

 

Охранителни камери са заснели Радева да държи стълбата, с която помага на Семерджиев да се укрие. 

 

„Симона Радева заяви, че е закарала стълбата пред апартамента на Семерджиев, а първоначално казва, че не знае къде живее. До ден днешен остана загадка защо е помолила двамата работници на Семерджиев да ѝ свалят номерата на колата.

 

Съдът я попита и тя каза „единият номер беше крив и трябваше да ги разменя“. В 12 ч. посред нощ разменяте номерата на колата и ги сваляте“, каза още адвокатът. 

 

Има и разминавания в показанията на приятеля на Симона Радева Мирослав Якимов, който по това време също е полицай. По думите на адвоката скоро се очакват присъди по делото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2969 |07.03.2023 Случаят "Семерджиев": Над 40 разпитани свидетели и в очаквания на присъда съвсем скоро . 4| 2920 |06.03.2023 С почти месец отложиха делото за хакерската атака срещу НАП . 1| 2835 |06.03.2023 Продължава делото "Семерджиев": Разпитват свидетели . 0| 2890 |06.03.2023 Делото за хакването на НАП влиза в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads