Реклама / Ads
13| 7413 |23.09.2012 НОВИНИ

Свидетели по "Килърите" проговориха при Кулезич

.
Свидетелите работели заедно при главния обвиняем Петър Стоянов - Сумиста, но постепенно установили, че има неща, които не им харесват; давали им поръчки да проучват къде живеят някои хора, които после изчезвали; водели момичета от "Визаж" при баровци срещу пари.
 

Не сме сключвали споразумение, опитват да ни дискредитират, обяви по ТВ 7 един от свидетелите по делото срещу бандата на "Килърите", Георги Петков- Космоса

Аз не съм криминално проявен, надежден свидетел съм, прокуратурата не ме е карала да ставам свидетел, каза Велизар Младенов, който бил шофьор в организацията. Бил купил предплатени СИМ карти и ги предал на Сумиста по негова поръчка. 

Свидетелите казаха, че искат да помогнат, защото виждат, че държавата си върши работата. Адски трудно беше да станем свидетели, призна Боян Джамалов, който бил на по-високо стъпало в организацията на главния обвиняем Петър Стоянов - Сумиста. Просто работех при него, обясни той. Заедно транспортирали минерална вода, но в процеса на работа установил, че има неща, които не му се харесват; давали им поръчки да проучват разни хора къде живеят, а те после изчезвали.

Лозан Цеков, друг свидетел, пък бил шофьор на детето на Сумиста и майката на детето му. Той каза, че по време на делото го снимали от различни медии, но дори не им знаели имената. Лозан видял с очите си всичко, което се случвало и го разказал, а в хода по делото разказите били протоколирани. Свидетелствал за палеж на бус в едно село, наредено му било да го извърши, но друг го направил. Нареждали им, без да обясняват защо.

"Лозето за 4 години работа взе 4 хиляди лв.", каза друг свидетел. Сумиста само им обещавал пари, но все не им давал, обяснявал, че чака преводи или пък, че ще им плати "утре".

В това дело става въпрос за много тежки престъпления, присъдата е от 15 години нагоре, каза Боян Джамалов. Той счете, че не може да бъде обвинен за някакво съучастие. 

Сумиста прибирал пари от магистрални проститутки и сводници по "Хемус", потвърди Георги Петков-Космоса. Самият Петков трябвало да ги прибира, но не се съгласил, искал вече да избяга от контакти със Сумиста. Цяла година опитвал да се измъкне. Със сигурност няма човек, който да е работил при него, и да го харесва, казаха свидетелите и добавиха, че той не проявявал човешко отношение, всички работели по 10-12-16 часа на ден. "В нашата фирма най-малкият проблем ти е уволнението", казвал Сумиста.

Момичета от Визаж по поръчка на Сумиста били водени на бургаски баровци; 3000 лв. били платени общо за тях, т.е. по 1000 лв. на момиче. И трите излезли от офиса на "Визаж".

Боян Джамалов изрази съмнения, че всичко от това дело ще излезе наяве. Всичко, което сме казали, е така, а сме казали всичко, което сме видели. Всички увериха, че са разказали всичко така както се е случило. Отрекоха да са били под натиск, давайки показания. Отрекоха и да са им предлагани пари, за да дадат или да се откажат от показания.

Припомняме, че процесът срещу "Килърите" започна през юни миналата година и обвиняеми по него са Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Срещу тях са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палежи, но Темида така и не може да стигне все още до окончателно решение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6020 |18.06.2012 Дачи от "Килърите" ще лежи 20 години за раняването на Куката . 15| 7603 |13.06.2012 Свидетел по "Килърите": Ако не ги осъдят, ще ни избият . 3| 5879 |02.05.2012 Звуков файл тества свидетелите по делото “Октопод” . 2| 6514 |08.03.2012 Свидетели срещу Дъмпела се отказаха от показанията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads