Реклама / Ads
2| 5624 |08.05.2018 НОВИНИ

Само във Фрог: Съдия от СГС отложи дело за догодина, за да получи доживотната присъда на Сумиста

.
Петър Стоянов-Сумиста
Съдия от СГС отложи в края на миналата седмица дело чак за следващата година, за да получи от ВКС доживотната присъда на „Килъра” Петър Стоянов-Сумиста. Любопитното е, че тя е качена на официалната интернет страница на съда и всеки би могъл да се запознае с нея и с мотивите на висшите магистрати.
 

Странното решение е по едно от над 50-те дела, които Сумиста заведе срещу хората, докоснали се по един или друг начин до процеса срещу него-разследващи, прокурори, съдии, съдебни заседатели, експерти, свидетели, журналисти и т. н. В случая Петър Стоянов, който е признат лидер на организирана престъпна група за мокри поръчки и търка наровете в Софийския централен затвор, е изправил на подсъдимата скамейка полицая, който го е уличил като участник в няколко убийства. Стоянов иска от ченгето 50 000 лв. за казаното от него в съдебна зала. Делото се протака повече от една година, независимо, че показанията на същия полицай са приети като достатъчно достоверни от ВКС. Делото, обаче няма скоро да приключи на първа инстанция, защото е отложено за януари догодина. През това време съдията ще чака присъдата на Сумиста.

 

Фрог многократно алармира, че държавата плаща „като поп” разходите по десетките дела, заведени от Сумиста, тъй като той е декларирал, че няма никакви доходи. Другият „Килър”-бизнесменът Георги Вълев, осъден също на доживотен затвор, също води съдебни битки, както срещу конкретни хора, така и срещу затворническата администрация. Експерти коментират, че от една страна делата могат да се използват като повод многократно да се напуска пандиза. От друга пък би могло да се използва за атака и притискане на работещите в затвора. Медията ни алармира, че в полицията са постъпили сигнали, че Сумиста готви бягство. По тази причина охраната му бе засилена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5668 |07.05.2018 Снимка на личните карти - само в банки и при нотариуси . 4| 5391 |05.05.2018 Христо Стоичков: В Испания, Америка и Япония нямам проблеми, само тук имам . 0| 4776 |04.05.2018 Чешко министерство поправи Земан: ”Новичок” само се тества у нас . 1| 4435 |04.05.2018 Ноев: Армията не е само изтребител, танк и кораб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads