Реклама / Ads
39| 6372 |22.06.2012 НОВИНИ

Свилен Нейков с мисия да върне Стойчев и Казийски за Олимпиадата

.
Министър Нейков с трудна задача
Спортният министър Свилен Нейков се зае с трудната дипломатическа мисия да тушира скандалите във волейбола преди Летните олимпийски игри. Нейков даде пресконференция по повод случващото се във федепрацията през последните седмици. По-рано стана ясно, че държавата е превела парите за организирането на домакинството на Световната лига на федерацията.
 
По този начин правителството спаси правото ни да сме домакини на финалите на Световната лига в началото на юли. Министър Нейков коментира откровено, че спора между федерацията и Радостин Стойчев и Матей Казийски се случва в неподходящ момент. Самият той обаче не бил против спорове и алтернативни предложения за развитие на един от най-успешните български спортове. Не можа обаче да успокои феновете и журналистите дали Стойчев и Казийски ще се върнат за Олимпиадата.


“Матей Казийски потвърждава позицията си. Водихме разговори с него, но той има позиция, която не желае да променя. Всеки е характер, но в крайна сметка се стараем да запазим целостта на отбора, с диалог, разговор да търсим изглаждане на ситуацията, защото като потенциал останаха много малко състезатели, а всички се надяваме на добро представяне на Олимпиадата. Опитвам се да запазя каквото мога като национален отбор. За всички е изключително важно участието на Олимпиада и трябва да направим всичко възможно за добро представяне. Провели сме разговори с федерацията, Радостин Стойчев и някои състезатели през цялото това време. За жалост всеки проявява характер. Колкото и да сме опитвали да оправим ситуацията, нещата са такива. Едната страна поставя условия, другата – също. Търсим компромисен вариант, в който този национален отбор с този треньор, Радостин Стойчев, да продължи напред и да участва на Олимпиадата. И двете страни трябва да отстъпят по-малко. Явно това не става, но продължаваме с разговорите и се надяваме. Не мога да ви дам срок, но ще се борим. Не мога да кажа, утре се връща или вдругиден се връща”, допълни спортният министър.

“Ако поискаме оставката на Данчо Лазаров, е вмешателство на държавата в работата на федерацията. Той се избира от клубовете, не от Министерството. Не може да се допусне да се месим в работата на федерацията, защото те са самостоятелна организация. След оттеглянето на спонсорите направихме разговор с федерацията, за да ни кажат как са избрали новия треньор и какво е тяхното намерение от тук нататък. Към момента никакво действие не сме предприели, получихме единствено техните решения”, завърши Свилен Нейков.

Фенове заявяват бойна готовност за нови прояви на подкрепа на Спортното министерство в опитите да реши спора в полза на играта и представянето на България на игрите в Лондон. Очаква се до вторник-сряда Стойчев и Казийски да обявят своето решение. Всички се надяват, че то ще е в полза на спорта и феновете, а споровете ще останат за след олимпиадата.  

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6814 |08.06.2012 Свиленгардските митничари отърваха кожите. Засега! . 12| 6481 |30.05.2012 В. Танов вдигна мерника на митница Свиленград; закрива я . 8| 6232 |17.05.2012 Евтим Костадинов остава шеф на Комисията по досиетата . 2| 6003 |27.04.2012 Комисия ще разследва инцидента с МиГ-29

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads