Реклама / Ads
30| 8755 |30.08.2024 НОВИНИ

Свобода за Александра! Върна се от Донбас и подпали руския флаг пред пропагандния център в София, след арест - ще я съдят

.
Органите на МВР вчера са задържали жена, която е подпалила руския флаг пред използвания за пропагандни цели Руски културно-информационен център (РКИЦ) в София. Младата Александра написала и "УБИЙЦИ" на стените на сградата на ул. "Шипка".
 

За случая съобщи Петко Петков от кибергрупата BG Elves, както и сдружение БОЕЦ.





"Лекси (Александра, бел. ред) не е случаен герой, не е просто някоя жена, която е отишла да им се развика и да им каже неща, които те отдавна си знаят. Както вероятно сте дочули, е с двойно гражданство, живее отдавна в САЩ и в България се прибира преди около месец и половина. Купува си кола и заедно с нейн приятел, друг артист и филмов продуцент, живеещ в Берлин, потеглят към бойното поле в Украйна за да заснемат свой филм. Зная това, защото на път и точно преди да потегли за Донбас, двамата ме потърсиха в Киев и на дълго и широко им разказвах всичко, което ги интересуваше, а всичко, което казах, те заснеха", пише Петко Петков.

 

"Иронията е, че тяхното пътешествие започва с история на българин в Украйна (моята), който е бил репресиран в България, като вкл. разказвам за моят арест и лични впечатления. След това Лекси потегли за Донбас, за да заснеме останалата част от нейния филм. А вчера е заснела финалната част, в която арестуват нея, в България…", допълва Петков.





"След 13.00ч. Александра ще бъде заведена под стража в Софийски районен съд и СЪДЕНА по указа за дребно хулиганство от кремълската прокуратурата!", посочват от сружение БОЕЦ, имайки предвид днешния ден.

 

"Младото момиче се върна преди дни от фронта в Украйна, където става свидетел и документира зверствата на кремълските терористи. И отива след обяд пред руския "културен" център и в знак на протест пали руският парцал. Веднага пристигат ченгета и жандармерия. Използват момента, че е сама и избиват компексите си върху нея, блъскат я, обиждат я, заплашват я. Правят се на мъже боклуците. И я арестуват – белезници зад гърба, отнемане на телефона, забрана да звъни на адвокат и тн. – всички ченгеджийски изродщини", пишат още от БОЕЦ.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2516 |30.08.2024 След внезапно навлизане в насрещното движение: Мъж загина край Сопот . 0| 2188 |30.08.2024 Дъждът помогна в Рила - огънят е овладян. Работата обаче продължава . 20| 2540 |30.08.2024 Екатерина Захариева и Юлиян Попов са кандидатите за еврокомисар от България . 22| 6390 |30.08.2024 Проф. Слатински: Да се молим за Украйна - там тече първата фаза на Последната Голяма война! И да депутинизираме армийката ни - спешно!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads