Реклама / Ads
10| 5647 |21.11.2017 НОВИНИ

Таяни: Трябват Ви ценности

.
Източник: БГНЕС
Разстоянието между европейските граждани и европейските институции трябва да бъде скъсено. Това е основната цел, която си е поставил и председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. Той участва в дискусия ”Гласът на младите - Каква Европа искаме?”, която се провежда в Софийския университет, съобщи БНТ.
 

Според Таяни пред Европа има три основни цели, които трябва да бъдат изпълнени - да бъде намалена незаконната миграция, да се преборим с тероризма и да бъде намалена младежката безработица.

 

"Необходими са много усилия, трябва да бъде възстановена индустрията в Европа, да работим за преодоляване на климатичните промени, да работим в подкрепа на малкия и среден бизнес, да подпомагаме земеделието и търговията, да работим за цифровизацията", обясни на студентите Таяни.

 

По думите му Европа ще изостане сериозно ако не се цифровизира и не е наясно с новите дигитални технологии. Като истинско бедствие за Стария континент, той определи напускането на младите.

 

"Нашата цел е малките хора да останат в Европа, тяхното излизане от Европа е катастрофа за нас, излизането на младите хора от Европа е заради нашите грешки. Трябва да работим за развитието на университети, както и за сътрудничество между университетите, големите компании и не толкова големи компании", обясни председателят на ЕП. По думите му в момента както бизнесът не знае какво правят научните работници, така и научните работници нямат правилна преценка за предприемачите.

 

"Необходимо е да се промени Европа, но трябва да подчертаем какво е свършил евросъюзът досега - 70 години мир, вътрешен пазар, спазване на човешките права, защита на демокрацията, ние сме единственият континент където няма смъртна присъда. Ние отстояваме човешкото достойнство", напомни Таяни.

 

Той призова младите да изграждат ценностна система и да имат мечти.

"Европа не е само Европейската централна банка и Шенген, ценностите са много важни, трябва да имаме мечти и трябва да ги подкрепим, особено мечтите на младите хора. Без ценности и мечти няма да можем да работим по време на нашия живот", каза още Таяни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3749 |15.11.2017 Макрон: Путин и Тръмп са заплаха за западните ценности . 4| 4781 |13.11.2017 2301 лева месечно трябват на 4-членно българско семейство . 1| 4654 |19.10.2017 Антонио Таяни: Няма да приемем независима Каталуния . 4| 4195 |18.09.2017 Борисов: Тези изтребители за какво ни трябват в момента?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads