Реклама / Ads
18| 9493 |11.05.2016 НОВИНИ

Кр. Таков: Българинът е жестоко разкрачен между 2 ценностни системи

.
Кристиан Таков
Българинът е жестоко разкрачен между две ценностни системи. Едната е формално приеманата от българина прозападна ценностна система. Тя се осланя на правото, реда и справедливостта. Другата е родово-общинната – верността към семейство, приятели и тесен кръг от познати. Това каза преподавателят по право доц. Кристиан Таков на дискусията ”Съдебната реформа - А сега накъде?”
 
Според него причината за това раздвоение е комплексна. В днешния прекалено задръстен с информация свят човек много трудно може да се ориентира и да реагира на различните сигнали, идващи от най-различни места, посочва той.

Идват някакви и ви казват: „Месоядството е престъпление“. Идват други и ви казват: „Природата загива“. Трети ви убеждават, че климатът драстично се променя. Вие не знаете кого да слушате. Ако се вслушате в гласовете на природозащитниците, там ще откриете поне седем-осем партии, организации и движения и няма да знаете на кого да вярвате. Не може да бъде сигурни кой е от тези, които ядат еврофондове и кой е от онзи, които наистина ги боли за чистата природа“, продължава преподавателят по право.

По тази причина на тотална обърканост и невъзможност вие да бъдете в пълна информационна яснота, си казвате: „Предпочитам да се обърна към доброто старо познато. Аз просто вярвам на определен брой хора – това са моите роднини и приятели“. Според доц. Таков по този начин се ражда мафиотската структура в обществото ни. У нас тя по-скоро била от мафиотски тип, доближаващ се до класическата мафия.

Всеки от нас има в сърцето си едно такова раздвояване. Всеки от нас познава поне един, който е голямо говедо, но в личните си отношения е безупречен. Всеки от нас познава дълбоко корумпиран човек, който се е отнесъл безкрайно човешки лично към нас. Вие си казвате сега: „Да го мразя ли или да го обичам?“ Кое от двете трябва да направите? Изборът е изключително тежък и няма общ отговор, заяви доц. Кристиан Таков и допълни, че това е едно от нещата, които пречат на съдебната реформа да се случи веднага и незабавно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4337 |07.03.2016 Деветима българи са арестувани в Испания за жестоко убийство . 2| 5237 |09.02.2016 Поредна жестокост! Маскиран преби и ограби неподвижна баба в Симитли . 29| 9512 |18.01.2016 Таков: Борисов обладава съдебната власт, но тя го съблазни . 20| 5853 |15.01.2016 Таков: Есемесът на Борисов не е общение, а обладаване на властите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads