Реклама / Ads
4| 4224 |09.11.2014 НОВИНИ

Танева: И ние сме правили грешки, но да не посипваме главата си с пепел

.
Десислава Танева
Ако имаме дългосрочен мандат ми се иска да има синхрон, добра работа и прозрачност в сектор „Земеделие” това каза по БНР Десислава Танева, министър на земеделието и храните.
 

Една от основните грешки или манталитет на българската политика е винаги да се връщаме назад. Винаги дебатът да го връщаме назад във времето и да търсим проблемите на нашето ежедневие, причините за тях само в миналото. Аз мисля, че по-правилният подход е да видим какво правим сега и в каква дългосрочна перспектива, с какви цели и задачи… А за миналия период мога да кажа само едно –всеки безспорно прави грешки, но доста назад още в предизборната кампания на ГЕРБ, много рано си казах „В крайна сметка трябва да престанем да си посипваме главата с пепел“. Мога да кажа, че бяхме едни от малкото, които казаха „Ето, ние допуснахме грешки, това е нашето виждане за напред“. И да се връщаме към грешките, ние сме ги видели, казали сме ги, излезли сме с платформа и сме получили това обществено доверие. И в мандата, който управлявахме 2009-2013 г. като председател на Комисията по земеделие и храни и гори, стремежът ми винаги е бил, ние сме представлявали и изпълнителната власт тогава и законодателната една политическа партия, стремежът ми винаги е бил да се работи в екип, в една посока.

 

Мисля, че в общ план може би сме успели, някъде сме се разминали. Важното е в момента да продължим да работим и да приложим политики, които са в полза на сектора. Аз например мога да кажа,че мандатът, в който управлявах Фонд „Земеделие“, мандатът на Орешарси с двамата изпълнителни директори, категорично, можете да питате и земеделците, беше най-лошият период от управлението на Фонд „Земеделие”. И периодът на Калина Илиева изглежда сигурно много блед на фона на излагацията…Това, което ми се иска да направим, ако има дългосрочност мандатът, е наистина да има един синхрон, добра работа, ритмична, публична, прозрачна. Така и в сектор „Земеделие“, земеделските производители да останат с впечатлението и с усещането, че администрацията работи в тяхна полза, за да ги улесни в кандидатстването, усвояването на европейски средства и администрирането на тяхната дейност, допълни Десислава Танева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5510 |01.10.2014 Миков към възрастни хора: Дължим ви уважение и признание за това, което сте направили през годините . 39| 5119 |27.08.2014 М. Андреев: ГЕРБ направи сериозни грешки, но подкрепям някои политики . 24| 5315 |27.09.2013 Т. Андреева: Не ние, а ГЕРБ са правили политически чистки . 51| 5142 |05.08.2013 Михаил Миков: Имаме кадрови грешки, но общественият натиск е здравословен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads