Реклама / Ads
11| 4732 |14.04.2020 НОВИНИ

Десислава Танева: Ще понеса всички обиди, но искам местните производители да оцелеят

.
Десислава Танева
Няма да навлизам в детайли. Въпросната позиция на големите търговски вериги е едно лично обвинение в няколко точки, които не можах да прочета докрай. Там е: Танева, Тенев. Твърде лично е. Аз мога само едно да кажа, всички обвинения мога да изтърпя. Но в края на тази криза, искам земеделските производители да са оцелели. Не искам да гледам как се изхвърля продукция. Искам да видя, че общността е оцеляла.
 

Това каза земеделският министър Десислава Танева по БТВ. И допълни: „Те такава криза не могат да издържат, това е истината. В България се ликвидира цялото земеделие. В името на това съм в състояние да понеса всички обиди и клевети. Зная, че кризата е криза.  Не може да ни даде време. Всеки в тази битка дава своя дан. Всяка седмица комуникирам с бранша. Най-важно е секторът да оцелее. Поисках оставката на заместника ни заради много неща.

 

Ние казваме на веригите-вие от площта ви трябва да отделите площи за местните производители. Всичко друго е въпрос за тяхно решение. Задължаваме ги да дадат площ, толкова, колкото те преценят, но да има съществено присъствие на местни производители. Не говорим за български, а за местни производители. В НС продължава дебата и сега. Не зная с какви решения ще приключи. За малките местни магазини сме ги включили в обхвата на държавна помощ - изкупуване и предлагане на българските оранжерийни домати.  Ще подкрепим нови производители, както и тези, които им е минал петгодишният ангажимент.

 

Считам, че пазарите трябва да останат, но отговорност на мениджмънта е да се спазват елементарни изисквания за борба с коронавируса. Пазарът пред министерство на земеделието  утре ще бъде открит. Ако всички мерки се спазват, никой нищо няма да спира. Ако има отстояние между масите, нямаше да има затваряне.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4193 |09.04.2020 Десислава Танева: Няма да се откажем от идеята българският производител да влезе в големите хранителни вериги . 11| 4340 |05.04.2020 Д-р Десислава Кателиева: Не е ли редно да тестват всички медици? . 9| 6379 |01.04.2020 Десислава Атанасова се закани да съди медиите, намесили я в сагата с аналгин-хинина . 4| 3901 |01.04.2020 Десислава Танева: Коронавирус не може да се пренесе чрез храна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads