Реклама / Ads
12| 6170 |30.12.2013 НОВИНИ

Таско Ерменков: Шефовете на ЕРП-та да се откажат от бонусите си от 3 млн.

.
Източник: Булфото
Шефовете на трите на ЕРП-та да се откажат от бонусите си, тогава хората ще могат да получат по 10 процента намалeние на цените на тока. Този годишен бонус е 3 млн., заяви Таско Ермеков от БСП по Нова телевизия и допълни: „Ние намаляваме разходите на EРП-та с 8 процента, така че да не се оплакват”.
 

 

Проблемът е в Националната електрическа компания. Проблемът идва от „Белене”, от Цанков камък, от политиката. Дълговете на НЕК са над 2 милиарда лева. Истинският проблем е как да бъде спасено това предприятие. Смяна на състава на регулаторите, ще го реши. Съставът е избран на партиен принцип, а не на експертен. БСП предлагаха шефовете на ДКВР да се избират от Народното събрание. Но какво стана? Ако пак се възстанови „Белене” дълговете на НЕК ще станат по-големи и тогава ще се увеличи токът драстично. Трябва да има спасителен план. Хората в НЕК си мълчат, вместо да предложат такъв, коментира Мартин Димитров.  

 

Ние не знаехме какво заварваме, затова не предприехме нищо, отговори Таско Ерменков на упрека на Димитров, че управляващите не са реализирали идеята за избор на състава на НЕК от Народното събрание.  Социалистът опроверга твърдението на Димитров, че ще има големи загуби от понижаването на цената на тока. „140 млн ще дойдат от 10-процентното намаление на нощната тарифа. Хората ще започнат да си пускат пералнята нощно време, електрическата печка пак тогава”. Той потвърди, че НЕК има огромни задължения. „Да, НЕК има задължения, но трябва да реализираме проекти, които да ни носят печалба, а това са проектите, свързани с Южен поток, 7-и блок на АЕЦ „Кзлодуй” и АЕЦ „Белене”.

 

„Ако може да бъде удължен живота на 5-и и 6-и блок на „Козлодуй” тогава нямаме нужда от нова мощност, категоричен е Мартин Димитров. „Ако искаме да имаме икономика, селско стопанство и да се развиваме, тогава имаме нужда от нови мощности”, възрази Ерменков.

 

Мартин Димитров увери, че намаляването на тока е малко и то ще стане причина за ново социално недоволство. „Намаляването на тока с 1 % е нищо. Това означава, че на 50 лева 1 % са 50 ст. по-малко.  Очаквам протести за тока”, заяви той.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5572 |28.11.2013 Таско Ерменков: БСП е единна за седми блок на АЕЦ "Козлодуй" . 21| 6946 |01.11.2013 Т. Ерменков: Р. Желева и Ю. Иванова са най-големите "калинки" на ГЕРБ . 5| 6708 |01.10.2013 Цв. Кънчев: Пиже и Сашко не са шефовете на енергийната мафия у нас . 60| 6391 |10.09.2013 Таско Ерменков от БСП: Започваме АЕЦ "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads