Реклама / Ads
37| 5326 |20.03.2021 НОВИНИ

ТАСС: Борисов заяви, че е готов да обяви руски дипломати за персона нон грата

.
Във водеща новина в руските информационни агенции се превърна днешното изявление на премиера Бойко Борисов, че страната ни е в пълна готовност да обяви руски дипломати за персона нон грата и да ги изгони от България. Това гласи и заглавие в държавната информационна агенция ТАСС.
 

Разгаря се все повече скандала, след вчерашната новина, че шестима души са били арестувани у нас заради шпионаж в полза на Кремъл. Главният прокурор Иван Гешев я определи като акция без аналог, а по-рано днес по време на предизборната си обиколка премиерът му благодари за действията и обяви - България е готова да изгони руски дипломати.

 

Ето и какво още пишат от ТАСС:

 

“Още веднъж трябва да обявим за нежелани у нас руски дипломати”, посочи Борисов като коментар след задържането на шестима души в петък по подозрение за шпионаж в полза на Руската федерация. 


Борисов отбеляза, че операцията на специалните служби е демонстрация от страна на България, която цели да сложи край на шпионажа на своя територия. 


“Дружбата си е дружба. Демонстрирали сме го, включително и с газопровода “Балкански поток”. Но да шпионираш за възможностите ни в НАТО… Без да давам политически оценки, още веднъж благодаря на нашите специални служби и уверявам, че по подобен начин, методично, във всеки такъв случай, ние ще защитаваме твърдо нашата сигурност и независимост “, посочи Борисов. 


По време на брифинг в петък от прокуратурата представиха аудиозаписи и видео материали, получени чрез СРС. Според обвинението те са доказателство за незаконни действия от страна на задържаните. Главният прокурор Иван Гешев отбеляза, че групата е разкрита с помощта на специалните служби на Европейския съюз и САЩ.


От своя страна руското посолство в България поиска да бъдат прекратени всички спекулации по този казус до приключването на съдебния процес. Дипломатическата мисия изрази увереност, че „процесът ще се проведе на деполитизирана, безпристрастна и обективна основа в строго съответствие с нормите на българското и международното законодателство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 5939 |20.03.2021 ”Дружбата си е дружба но...” отсече Борисов и после благодари на Гешев след шпионския скандал . 43| 4019 |20.03.2021 Борисов гръмко обеща: До 16 месеца ще произвеждаме стотици ваксини . 8| 22398 |19.03.2021 Илиян Василев: Гешев и Борисов се метнаха да вдигат медиен шум с арести . 16| 4095 |19.03.2021 Борисов сваля още дрехи: Наметна шефката на кабинета с палтото си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads