Реклама / Ads
28| 9079 |12.01.2014 НОВИНИ

Татяна Дончева с амбиции да управлява България

.
Алтернативната лява листа за евроизборите, която президентът Георги Първанов планира да предложи с лидер Ивайло Калфин, ясно показва битката вътре в БСП за съдържанието на тяхната листа и въобще за това кой да се яви на евроизборите през май.
 

В студиото на „Тази неделя” бившият червен депутат и член на БСП Татяна Дончева заяви, че е ясно, че партията столетница вече не може да представлява левите хора и е нужно нещо ново чисто, което да не бъде държано в зависимости. По думите й има среди в партията, които искат разбирателство и такива, желаещи да извадят Калфин. „Важно е да се направи разграничението, че Първанов е все още член на БСП, Румен Петков също и двамата няма да напускат БСП”, обърна внимание тя. По думите й не става ясно щом се прави втора листа ще има ли напускания на червените редици. По този повод Дончева заяви, че нейното движение 21 е извън БСП и има амбицията чрез него да бъде в управлението на страната. „Имаме амбицията да започне началото на нова лява формация за левите хора”, заяви тя с уточнението, че в момента тече регистрирането на партията, политическите идеи и програми.

„ Движението ни няма статут да подкрепя каквото и да е”, отговори Дончева на въпроса дали подкрепя проекта на АБВ и добави, че месец преди вота ще стане ясно дали и каква евролиста ще има. „Не ме интересува дали ще се разпада БСП”, категорична беше Дончева с уточнението, че иска да управлява България, но е несериозно да ходи да обяснява как е следващия български премиер. В преглед на историческите грешки и ходове довели до ситуацията на БСП в момента лидерът на Д21 коментира, че няма нужда тя да разцепва БСП, "БСП става като съхнещи пясъчни кули".

„Причината са неадекватни лоши решения на определени бизнес кръгове не е само в самата върхушка на партията", каза тя и добави и друга причина за привидното роене в левицата - пълната безкритичност на партийните членове към партийните ръководства. Скандалът на седмицата – Волен Сидеров, полетът му до Варна и мълчанието на управляващите по темата, Дончева обясни така: „Депутат прави откровена простотия и вместо да я нарекат „простотия” както и е и да се разграничат от него, защото и днес се обсъжда депутатски имунитет, а не депутатска простотия, те започват да клинчат. Гърчат се, защото са тръгнали по пътя на дребните компромиси. Готови са да се прегърнат с всеки, дори с дявола”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 9778 |06.01.2014 "Движение 21" е партията на Татяна Дончева . 30| 7910 |03.01.2014 Т. Дончева: Честваха 30 г. в ЦК на Пирински . 28| 5328 |02.01.2014 Бареков и Дончева със заявка за депутатски места в еропарламента . 38| 6360 |21.12.2013 Татяна Дончева потвърди - БСП е минало за нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads