Реклама / Ads
22| 3315 |20.07.2021 НОВИНИ

Татяна Дончева: Добър знак е, че има добра воля от страна на ИТН

.
Татяна Дончева Източник: стопкадър, bTV
„Щом има добра воля от страна на най-голямата парламентарна група на „Има такъв народ“, която има 65 мандата, твърде малко, за да работи сама, това е добър знак. Това ще даде позитиви за всички партии на промяната, ако има съгласуване и предположи, че Слави Трифонов няма да е решаващ фактор за „Има такъв народ“. Това коментира пред bTV Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.
 

„Парламентарната група е била в почти същия състав в предния парламент, видяла е трудностите, видяла е противника очи в очи. Тонът на Филип Станев дава надежди, че вътре в групата ще се създаде лидерско ядро, което ще поеме отговорност за пътя на тази група, няма да е Слави Трифонов. Може би симпатията да е продиктувана от отношението, особено на младите, към Трифонов, но такива са реалностите. Всичко изцяло е в ръцете на ИТН“, каза тя.

 

„Аз мога да си извадя изводи за състоянието на Трифонов от това, което видях на записа. Имайки предвид, че 7/8 TV имат най-добрите гримьори, то мога да заключа, че състоянието му не е добро“, коментира Дончева във връзка с възможността Слави Трифонов да участва активно в политиката. По думите й той ще отстъпи на своите хора в парламентарната група и това ще бъде водещо в преговорите за съставянето на нов кабинет.

 

Според Татяна Дончева не е важен разговорът дали Трифонов ще е водещ фактор, а как ще протекат консултациите в парламента. Тя не за пръв път настоя, че връщането на парламентаризма трябва да е първостепенно.

 

„Смятам, че трябва да сме разумни, че изваждането на професионали ще ни спести много главоболия“, коментира още Дончева.

 

Докладът на Европейската комисия

 

„Поредният доклад на ЕК засилва впечатлението, че трябва да се работи по промяна на Конституцията. Много е трудно да се започне работа, когато има фрагментиран парламент“, смята тя.

 

Прокуратурата

 

„Темата за мястото на прокуратурата се очертава като един от най-важните в 46-ия парламент, чието официално откриване е утре“, добави Татяна Дончева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 9483 |17.07.2021 Татяна Дончева: Няма нищо по-естествено част от служебните министри да получат постове в новото правителство . 3| 3064 |16.07.2021 Първан Симеонов: Решението на Слави Трифонов да оттегли номинацията на Василев беше добър ход . 33| 11276 |15.07.2021 Манолова: Браво, Слави. Днес не беше добър ден за Борисов . 5| 4415 |14.07.2021 Проф. Татяна Дронзина пред Фрог за Куба: Не „Родина или смърт”, а „Родина и живот“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads