Реклама / Ads
0| 3793 |23.08.2022 НОВИНИ

Татяна Дончева: Партията на Янев е лабораторно упражнение

.
Татяна Дончева Източник: стопкадър, bTV
„Възраждане“ ще подобри резултатите си, но Стефан Янев и „Български възход“ няма да има присъствие в следващия парламент. Това е лабораторно упражнение“, коментира пред bTV председателят на партия „Движение 21“ Татяна Дончева.
 

„Това е неглижиране на проекта на Янев, защото има малко време. През него няма да могат да парират „Продължаваме Mромяната“. Не могат да прелеят гласове от БСП, защото Янев няма идентичност. Янев имаше добър старт преди да се регистрира“, добави тя.

 

Във връзка с това, че партията й няма да се яви на предстоящите избори на 2 октомври, Дончева коментира: „За „Движение 21“ е важно да се работи за нова формация в следващите три месеца. Тук не става дума за коалиция, а за формация, която да влезе в център-ляво. Следващата година има местни избори, а се очертават и парламентарни. Очертават се условия за активирането на нови хора и общности. В център-ляво има дупка“.

 

„В раздробеното политическо пространство се роди фрагментиран и нестабилен парламент. Проблемът е комплексен. В сегашния момент той не може да бъде преодолян. Много формации ще вземат по малко гласове“, добави тя.

 

„През май месец нямаше начин ДБ да е с БСП, а през ноември имаше – защо?“, попита Татяна Дончева.

 

Според нея темата с „Газпром“ е свързана с отношението към Русия.

 

„Който и да управлява, каквото и да прави, ако иска да прекара зимата в България, трябва да осигури газ. Това, което направи „Промяната“, е да прекъсне договора с „Газпром“, за да се хареса на някой, който ще ги задържи на власт. От „Продължаваме Промяната“ са повратливи хора, които както вчера са казали, че ще прекъснат договора с „Газпром“, защото така им е казало посолството – сега ще кажат друго“, коментира още Татяна Дончева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2839 |22.08.2022 Петър Витанов: Опитът правителството да бъде брандирано като анти-БСП няма да донесе успех на партията . 0| 2709 |18.08.2022 АБВ къса с БСП, подкрепя партията на Янев . 0| 2737 |17.08.2022 Партията на Татяна Дончева се отказа от парламентарните избори, ще се готви за местните . 0| 2778 |16.08.2022 Партията на Янев се регистрира в ЦИК. Не искала да чака решението на съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads