Реклама / Ads
15| 9133 |09.10.2022 НОВИНИ

Татяна Дончева: Малките партии нямат ключ за съставяне на кабинет, ГЕРБ е причина за безпътицата

.
Татяна Дончева
Малките политически проекти нямат ключ, с който да отворят вратата за съставянето на ново правителство. Лидерите им са малки. Toва заяви председателят на ”Движение” 21 Татяна Дончева. По думите ѝ политическата ситуация се повтаря и дава възможност да се прецени струва ли си малките партии да продължават да се въртят на виенското колело и да произвеждат един парламент, който не може се хване - без приемане на стабилно законодателство и мнозинство в него.
 

„Няма нужда да се напъваме толкова за редовно правителство. Имаме нужда от правителство, което може да взима адекватни решения в този момент. Великите сили са се сграбчили в мъртва хватка и гледат всички такива риби като нас, за да ни вкарат в конфликта Русия-Украйна. Когато говорим за позицията докъде да подкрепяме Украйна, искам да попитам колегите - не мислят ли, че след още няколко хода, ще се постави въпросът за участие с жива сила”, коментира още Дончева.


Изборите са един етап, а етапът след изборите друг. По време на вота избирателите, които участват във формирането на политическия елит, трябва да знааят, че има следващ етап. Подготвителните действия и резултатите имат ключово значение, като избирателите да гласуват без да мислят, а после искат да им политици, които да се комбинира, обясни Дончева в поредните следизборни опити за съставяне на правителство.


Тя добави, че гражданите отиват на избори, без да има какво да избират. Не е проблемът в задължителното гласуване, смята Дончева, според която след поредицата от предсрочни избори, отново няма никакви програми.


"Изборите на 2 октомври бяха най-папагалските, които съм виждала. Всичко беше на едни опорни точки", оцени Дончева и добави, че ситуацията от миналата година с поредицата от избори, сега и прилича на "дежавю" (вече видяно).

 

Тя е на мнение, че няма нужда партиите да се напъват за редовно правителство, а трябва кабинет, който да взима адекватни решения. Идването на ГЕРБ на власт през 2009 г. промени политическата система и допусна най-посредствената част на обществото да се качи на върха. Управлението на ГЕРБ през всичките 12 г. е причината за днешната безпътица, посочи Дончева.


Според Дончева ГЕРБ не могат да сформират правителство. "Възраждане" няма как да се привлече към коалиция за правителство и Костадин Костадинов няма интерес да влиза в кабинет на ГЕРБ и ДПС, добави тя.

 

Тя каза още, че Нинова няма да подаде оставка, дори ако резултатът на БСП е минус 4 или минус 10 от изборите. "БСП е унищожена като човешки потенциал и трябва да има нова лявоцентристка партия на едни нови избори", отсече Дончева.


Във връзка със закупуването на нови изтребители, Татяна Дончева изтъкна, че изтребителите F-16 могат да бъдат схрускани от по-мощна армия за половин ден. Какво могат да направите нашите F-16, запита тя. След още няколко хода по шахматната дъска ще се поставят условия за жива сила и на България, изрази мнението си Татяна Дончева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3675 |04.10.2022 Татяна Дончева: Вижда се, че всички ги е страх да поемат управлението . 5| 11484 |02.10.2022 Татяна Дончева: Коалиция ПП - ГЕРБ - ДБ! Как ”Турски поток” се вписва в евроатлантическите ценности? . 0| 2993 |16.09.2022 Мая Манолова: Малките картофопроизводители ще могат да получат държавна подкрепа . 0| 3040 |30.08.2022 Проф. Татяна Дронзина: Путинофилски кръгове има във всички големи партии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads