Реклама / Ads
4| 3688 |04.10.2022 НОВИНИ

Татяна Дончева: Вижда се, че всички ги е страх да поемат управлението

.
Татяна Дончева
Вижда се, че всички ги е страх да поемат управлението, защото започват да усещат с кожата си, че ще има проблеми, които не са по техните сили. Второто е - да се отърве ГЕРБ от горещия картоф, но и ”Продължаваме промяната” го подритват в другата посока. Проблемът е в страха, в неможенето и в това да се пробута горещият картоф на друг. Политиката не е само мерак, много мераклии има.
 

 Това каза пред БНР Татяна Дончева, лидер на "Движение 21", бивш депутат.

Според нея много хора смятат, че с политика се занимават хора, които не могат с друго да си вадят хляба: "Има още малко време така да смятат. После ще се свършат мераклиите за депутати, гарантирам ви. Има едни, които преди 9 септември много са се натискали, после в Народния съд са им отрязали главите".

 

"Проблемът не е, че често правим избори, а че нямаме решение на проблемите си. Ниската избирателна активност е белег, че хората не виждан хора, които да решат уравнението. Сериозните хора, които биха могли да решат управлението, не искат някой, който нищо не разбира, да им прави кастинг", смята тя.

 

По думите ѝ ГЕРБ не са покачили електората си, но запазват електоралния корпус с позициите на партията в местната власт: "Тези позиции ще изтекат догодина на местните избори".

 

Дончева определи като феномен на тези избори това, че ПП изсмуква ДБ в големите градове: "ДБ е качило гласовете си, но те не са хомогенно разположена партия. Къде са отишли гласовете на градската десница? Гласовете на ПП в София и Пловдив са гласовете на градската десница, която по принцип е за ДБ. Ако са недоволни от своите, защото са влезли в колаборация с БСП, защо търсят алтернатива в ПП, които бяха в същата коалиция? Нямам отговор. Очевидно лоялността към партията им е изтъняла".

 

БСП се свива като политическо представителство, посочи лидерката на "Движение 21" и добави: "Дълго време БСП беше монополист на лявото пространство и всичко, което се конструираше, беше БСП и присъдружни. Проблемите на лявото пространство започнаха при Сергей Станишев.

 

Той завеща проблеми по отношение на ликвидиране на лидерския потенциал. Политиката на Корнелия Нинова е противоестествена. Трябва да се направи нов политически проект вляво. Това трябва да се случи до следващите избори".

Татяна Дончева коментира, че никъде по света няма такава позиция като на Стефан Янев, че е готов да влезе в коалиция с всеки. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3553 |04.10.2022 ПП: Не виждаме как бихме съставили кабинет, ако вторият мандат дойде при нас . 1| 3210 |04.10.2022 Политологът Иво Инджов вижда три изхода от изборите . 5| 11487 |02.10.2022 Татяна Дончева: Коалиция ПП - ГЕРБ - ДБ! Как ”Турски поток” се вписва в евроатлантическите ценности? . 2| 2752 |29.09.2022 Гешев влезе в ролята на политик: Къде виждате държавата?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads