Реклама / Ads
1| 2526 |06.03.2024 НОВИНИ

Социологът Боряна Димитрова: ПП-ДБ продължават да бягат от това да са опаковани в коалиция с ГЕРБ

.
Боряна Димитрова
ГЕРБ се стреми към това, от което бяга "Продължаваме промяната – Демократична България". "Промяната" продължава да бяга от това да е опакована в коалиция с ГЕРБ, заяви социологът Боряна Димитрова.
 

Нещата се развиват динамично от два месеца, но въпреки тази динамика нещата тъпчат на място. Виждаме различни тактики от управляващите партньори, но без съществено отместване, каза още по БНТ социологът от "Алфа рисърч" .

 

Политиците казват, че са готови за избори, но избирателите не са готови да ги кредитират със същото доверие, както на последните парламентарни избори. Под повърхността тлеят значителни напрежения. Просто в момента няма кой да акумулира тази енергия, заяви Димитрова.

 

Моята прогноза е, че ще се стигне до ротация, до правителство, партиите няма да рискуват да отидат на избори "2 в 1", посочи тя.


По-добре е да има някакъв тип коалиционно управление, отколкото управлението да се осъществява със глобка, добави социологът.


Според заявките на ГЕРБ очаква по-дълъг преговорен процес, в който позициите на партиите да бъдат стиковани. Ако оставката на Денков бъде гласувана утре, топката е в полето на президента. Ако оставката не бъде гласувана, правителството действа в оставка и се отваря прозорец за преговори. "Продължаваме промяната – Демократична България" като че ли се страхуват да не се окажат изгубени в превода, изгубени в процедурите. Тъй като е от дълго време във властта, ГЕРБ има повече лостове за влияние. "Продължаваме промяната – Демократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" дойдоха със заявка за промени, затова бързат повече. В случая времето работи в полза на ГЕРБ, коментира Боряна Димитрова, като поясни, че според нея все пак ще се стигне до някакъв вид споразумение.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2540 |06.03.2024 Тръмп и Байдън триумфират на "Супервторника" в САЩ . 1| 2527 |06.03.2024 ВСС ще изслуша прокурори и служители от СРП, които са са били на коледно тържество с Нотариуса . 0| 2524 |06.03.2024 Предвижда се Народното събрание да гласува оставката на министър-председателя акад. Денков . 1| 2464 |06.03.2024 21 са новите случаи на коронавирус у нас, един човек е загубил битката с болестта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads