Реклама / Ads
15| 7734 |09.01.2023 НОВИНИ

Татяна Дончева: С тези играчи на игрището - толкова. ПП и ДБ са несъвместими

.
Татяна Дончева
Ако разгледаме нещата, може да се заблудим. Чух предишните събеседници, струва ми се, че нещата се очертават така- с тези играчи на игрището - толкова. Има политолози и социолози, които се мъчат да правят конструкции на базата на други задължения. Комбиниране на ДБ с ПП е изкуствено, натрапчиво и съмнително.  Това каза по БНТ Татяна Дончева - лидер на “Движение 21”. 
 

Съветниците на ПП искат да ги вкарат в лявата ниша. Не ГЕРБ е причина за разрива на БСП и ПП. Нищо от поведението на ГЕРБ не е въпрос на интрига. Ще стане по-сложно. ПП влязоха в нишата на левицата и сега продължават да твърдят, че са леви. Те нямат нищо общо с този профил. Ако искат да заемат лявата ниша, какво прави дясната ДБ с тях?! Те са несъвместими. Те са съвместими само по антируска линия.

 

За да подредим нещата, трябва да има антикорупционна ниша. По страната ДБ нямат структури. Те са Ивайло Мирчев и Христо Иванов. Иванов, който непрекъснато води преговори. А те са все до под кривата круша. Никола Минчев говори - ние сме естествени съюзници. Е как така- едните са в ляво, другите вдясно. Защо си рисувате червени линии? Може да се работи върху общ продукт. Какъв е смисъла да се каже много ни е необходим този парламент, защото трябва да приемем тези закони? Това не може да стане. В БСП нямат хора с опит за правна комисия. ПП преработиха за трети път Плана за възстановяване и устойчивост. И сложиха сделката с Джемкорп.

 

А сега говорят, че било меморандум. Вкарали са толкова закони, че  е нелепо за условие за получаване на пари от Европа. Защо се стимулират псувните на държавните чиновници?  А ние намаляваме наказанието и сме си го сложили като условие за пари. 

ГЕРБ искат на всяка цена да излязат от изолация. Хората искат нови лица и нови и нови измамници. Трябва тази година да се обърнем към практически неща. В НС трябва да има хора, които са достатъчно с акъла си. Ако съм аз и двама-трима няма да можем да свършим работа, ако ще да сме факири. За да има стабилност, трябва да има известен брой хора, които знаят за какво става дума. 

 

Обединението в ляво ще върви, обстоятелствата го налагат. Трябва да се обхванат широк кръг хора, трябва и БСП да влезе в него. В близкото бъдеще не виждам перспектива за това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3067 |08.01.2023 Александър Лукашенко с ”крачка” към тези, които са сгрешили и са избягали от Беларус . 0| 3635 |31.12.2022 Кардиолог: Транскатетърно аортно клапно протезиране е революция в лечението . 0| 3163 |09.12.2022 Д-р Делян Георгиев: Аз съм убеден, че в тези 3 години съм засегнал определени интереси в район ”Изгрев” . 1| 3750 |08.12.2022 Тома Биков се заяде с Татяна Дончева и министър Минеков за назначение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads