Реклама / Ads
44| 8575 |08.05.2020 НОВИНИ

Татяна Кристи: САЩ си преценяват картите в банановите мафиотски републики като България

.
Татяна Кристи
Много хора се чудят и се сърдят на САЩ и ЕС защо подкрепят правителството на Борисов, знаейки какво представлява, виждайки как под неговото безкрайно дълго ръководство България се срина и продължава да се срива по показателите за демокрация – по ниво на корупция, свобода на словото, човешки свободи, съдебна система, бедност, нечестни избори, мафиотско законодателство и т.н.
 

Много почтени хора недоумяват как е възможно правителството на Борисов да бъде търпяно от демократичния свят. Причината е ясна – защото Западът не вижда по-добър избор от Борисов в съвременната политическа среда в България, който може да подписва съвместни декларации като днешната -- "Декларация на министрите на външните работи на България, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ по повод 75-ата годишнина от края на Втората световна война."

 

В която бивши съветски сателити, включително и България заявяват, че за тях победата над нацистка Германия не е било освобождение, а тоталитарно заробване от Кремъл, спряло развитието им.

 

Такава официална геополитическа ориентация (дори и да е перверзна мимикрия в лицето на Борисов, който уж ни „пази“ от комунистите) не може да донесе нито една друга партийна групировка, която е официално във властта в България в момента. А понеже в страната няма силна и реална опозиция, на която да може Западът да се опре, той търпи човекът мутра – карикатурата от прехода, докарана от подземията на криминалния ъндерграунд и инсталирана във властта точно от комунистите. Но както при банановите републики, САЩ търпят сатрапи, които поне не им пречат прекалено много и Борисов е точно това– кучи син, но наш кучи син.

 

Защото за САЩ бсп и останалите путинофилски партии - във властта и извън нея - не са алтернатива. А тези партии доминират в България, което е катастрофа за нея само по себе си, но това е друга тема. БСП днес поиска оставката на марионетката Захариева, заради тази обща декларация. А за геополитиката на САЩ управлението на подобни партии в България ще са още по-голям проблем.

 

Та така, не са тъпи САЩ, нито са слепи, но си преценяват картите на териториите на банановите мафиотски републики като България.

 

Журналистът Татяна Кристи, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6590 |07.05.2020 Татяна Дончева: Шофьорските курсове и плажните чадъри крепят държавата . 16| 9464 |01.05.2020 Татяна Кристи: С комсомолския устрем на другарски мутренски съд отнеха Съдебната палата от Лозан Панов . 31| 22916 |29.04.2020 Татяна Дончева: Некадърникът тържествува над нормалните хора . 7| 4637 |11.04.2020 Проф. А. Маринов: Кризите са труден момент да се преценяват рейтинги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads