Реклама / Ads
7| 4089 |10.10.2023 НОВИНИ

И тази нощ продължиха ударите срещу Ивицата Газа

.
Източник: БГНЕС
И тази нощ продължиха ударите срещу Ивицата Газа. В ранните часове на деня над територията се издигна пушек. Почти никъде няма ток заради повреди по инфраструктурата, съобщиха световните агенции.
 

Районът е под пълна блокада и са преустановени всички доставки на храна, вода и горива. Към момента няма яснота дали може да бъде постигнат мир.

 

Високопоставен представител на „Хамас” коментира, че групировката има готовност да води преговори за прекратяване на огъня, тъй като са "изпълнили целите си". По-късно обаче терористите отново заплашиха, че ще започнат да екзекутират заложници, ако ответният огън не бъде прекратен.

 

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху се закани, че войната тепърва стартира и страната му ще приложи огромна сила.

 

„Зверствата на „Хамас” тези дни са невиждани от времето на зверствата на „Ислямска държава”. Вързани деца, екзекутирани заедно със семействата си. Млади мъже и жени, застреляни в гърба, жестоки убийства. Други ужаси, които няма да описвам тук. Винаги сме знаели кои са „Хамас”. Сега целият свят знае - „Хамас” е ИДИЛ и ние ще се справим с тях, както просветеният свят победи ИДИЛ. Този враг искаше война и ще я получи”, категоричен бе той.

 

Междувременно продължават и гневните световните реакции. Лидерите на Съединените американски щати, Германия, Франция, Великобритания и Италия направиха съвместно изявление. Джо Байдън, Еманюел Макрон, Олаф Шолц, Джорджа Мелони и Риши Сунак остро осъдиха нападението срещу Израел от групировката „Хамас”. Лидерите изразяват твърда и единна подкрепа за Израел и се ангажират за създаването на условия за мир в Близкия изток. В позицията се посочва още, че трябва да се избегне разрастването на кризата и да се защити цивилно население.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4369 |07.10.2023 Турската армия е нанесла тази нощ нови въздушни удари срещу кюрдите в Северна Сирия . 27| 4111 |05.10.2023 Венко Сабрутев: Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия от тази, за която плащаме . 1| 4156 |29.09.2023 Празникът на квартала „Заедно в Здравец“ стартира тази събота с акция за почистване и боядисване . 1| 3755 |27.09.2023 Над 20 нелегални мигранти спипаха тази вечер полицаите във Велико Търново и Севлиево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads