Реклама / Ads
24| 10400 |18.05.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Теменужка Петкова призна: Още 4 милиарда в гьола АЕЦ ”Белене”

.
Кадър от видеото, където се вижда червения надпис...
Тази сутрин по БНТ министърът на енерГЕПИка призна, че организираната престъпност е скалъпила план за доограбването ни по схемата АЕЦ ”Белене”, като организират държавен дял в проекта от минимум 34%, при над 20 милиарда за целия проект и 3 милиарда вече ”потънали” в гьола, означава минимум още 4 милиарда.
 

Предлагам кадър от видеото, който можете да забележите след ВТОРАТА минута от неговото начало, където ставаме свидетели на поредното доказателство, че руснаците са ни пробутали старо желязо, на цената за ново. Обърнете внимание на бледия червен надпис, под зелената боя, на руски език, над пресния черен надпис на английски език, в долната част на желязото.

Въпросното желязо НЕ Е нито един от двата реактора. Вече много пъти тук съм ви показвал аналогичния надпис върху реактор №1, който беше доставен у нас през април 2017-та г. За реактор №2 се носят слухове, че от януари 2018-та той вече е някъде у нас, но все още не са ни го показали. И тази сутрин по БНТ не беше показан нито реактор №2, нито реактор №1. Продължаваме да го търсим.

През цялото дълго и отвратително словоблудство на Петкова (цялото и участие е над 23 минути) в днешната и изява тя неизменно търси и предлага вариянти да "спаси" откраднатите до сега 3 милиарда, но в нито един от вариантите НЕ СЕ РАЗГЛЕЖДА ОПЦИЯ за ОКОНЧАТЕЛНО СПИРАНЕ НА СХЕМАТА и ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ ОТ ОБЛАЖИЛИТЕ СЕ ДО СЕГА, ОСЪЖДАНЕ, КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВО И ПО ТОЗИ НАЧИН ДА СЕ ВЪЗВЪРНАТ ЧАСТ ОТ ОКРАДЕНИТЕ 3 МИЛИАРДА и стопиране на нови грабежи по схемата. Причината за това е, че самата Петкова е сред облагодетелстваните, с действия още от времето преди да стане министър енерГЕПИка. В качеството си на председател на Агенция държавна финансова инспекция (АДФИ) тя освобождава от отговорност хората на Р.Овч., които са стартирали грабежа, чрез подписан от нея Протокол от април 2012-та г.

На края ще ви предложа откъс от Стенограма на Министерски съвет, от 14-ти декември 2016-та г., където същата Теменужка заявява буквално следното:

Точка 31

Проект на Решение за рационално използване на изградената инфраструктура и материалната база на площадката на АЕЦ „Белене“, както и на придобитото оборудване с дълъг цикъл на производство

БОЙКО БОРИСОВ: Петкова!

ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА: Благодаря.

Уважаеми господин премиер, уважаеми колеги, с този проект на решение се цели да бъдат предприети действия, свързани с рационалното използване на наличната инфраструктура на площадката на АЕЦ „Белене“, както и с придобитото оборудване с дълъг цикъл на производство.

Знаете, че миналата седмица Националната електрическа компания плати своето задължение, съгласно решението на Международния търговски арбитраж, към „Атомстройекспорт“ и съвсем скоро оборудването ще бъде доставено в България и ние, всъщност, ставаме собственици на това оборудване и трябва да се предприемат действия наистина за рационалното използване както на оборудване, така и на площадката на АЕЦ „Белене“.

С това решение се възлага на министъра на енергетиката в срок до три месеца да организира възлагането на технико-икономически и правен анализ, свързан с възможността за такова рационално използване както на наличната инфраструктура, така и на оборудването с дълъг цикъл на производство, но при много ясно определени и дефинирани условия, а именно – без прякото или косвено участие на държавата, без предоставяне на държавни гаранции и без сключване на договори за дългосрочно изкупуване на електрическа енергия. Тоест, такъв един проект ние виждаме, че може да бъде реализиран само и единствено на пазарен принцип.

Не си харчете парите! Организираната престъпност, владееща територията, има нужда от тях!

Георги Котев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6956 |19.01.2018 Теменужка Петкова „се разколеба” за руския инвеститор на АЕЦ „Белене” . 4| 6427 |26.11.2017 Т. Петкова призна: Глобата по делото на ЕК срещу ”Булгаргаз”, ”Булгартрансгаз” и БЕХ може да достигне 330 млн. евро . 18| 6317 |21.11.2017 Теменужка Петкова увърта: Хем АЕЦ „Белене” ще е без пари, хем ще доплащаме 10 милиарда . 5| 7520 |06.10.2017 Валентин Радев призна: Полицията влезе в ”ЕМКО” да пази данъчните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads