Реклама / Ads
0| 3288 |21.12.2020 НОВИНИ

Температури до 8° днес, топло и на Рождество

.
Днес ще остане облачно, преди обяд ще е и мъгливо. Ще има слаби превалявания от дъжд, през деня на повече места в Източна България, а в североизточните райони дъждът ще се примесва със сняг, прогнозира НИМХ. Около и след обяд над Югозападна България ще има и временни разкъсвания на облачността. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони със слаб североизточен вятър.
 

Минималните температури ще са от минус 1° до 4°, максималните - между 3° и 8°.

Над планините ще е предимно облачно, на отделни места ще има слаби валежи от сняг. Около обяд ще има и временни намаления на облачността. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще прониква студен въздух, с който температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 2°.

 

Над Черноморието ще е облачно. Ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще е 3 бала.


И във вторник времето ще се задържи без съществена промяна - почти тихо, предимно облачно и мъгливо. През нощта срещу сряда ще се появи слаб западен вятър, а в сряда ще стане от запад-северозапад и в по-голямата част от страната ще се усили до умерен. Видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса, в отделни райони и ще намалее, но преди обяд на изолирани места в Северна България е възможно слабо и за кратко да превали. Дневните температури ще се повишат.

 

В четвъртък и петък, на Бъдни вечер и Рождество, вятърът ще остане умерен, в Източна България временно и силен, ще бъде от запад-югозапад и затоплянето ще продължи. Първия ден облачността ще е разкъсана, средна и висока, втория ден - ще се увеличава и вплътнява; вероятността за валежи е малка.

 

През нощта срещу събота и в събота, отначало от северозапад, впоследствие от север-североизток, ще нахлува студен въздух. Ще започнат валежи от дъжд, но със застудяването дъждът бързо ще преминава в сняг.

 

В неделя ще бъде студено и предимно облачно. В Северна България валежите ще спрат, в Южна все още ще вали, вече предимно сняг. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3654 |18.12.2020 Манолова: Стига топлофикационен тероризъм! . 0| 3047 |18.12.2020 Температури до 5-10 градуса през деня . 1| 3230 |17.12.2020 КЕВР ще проверява ноемврийските сметки на „Топлофикация София“ . 0| 3074 |16.12.2020 Слънчева зимна сряда - температури 5-10 градуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads