Реклама / Ads
0| 2855 |07.06.2024 НОВИНИ

Теодор Стойчев: ЕП няма предсрочни избори, важно е кого изпращаме там за 5 години

.
Теодор Стойчев
"В неделя ще изберем нашия парламент, но ще определим и съдбата на още 450 милиона европейски заедно с нас. Европейският парламент няма предсрочни избори. Този парламент, който изберем, ще изработва законите за следващите 5 години. Наистина е важно кого изпращаме там". Това каза Теодор Стойчев, ръководител на Информационното бюро на Европейския парламент в България в предаването "Лице в лице".
 

"Сигурен съм, че ще има силно проевропейско мнозинство в ЕП", заяви той.







"Винаги се говори за Брюксел и Страсбург сякаш са далеч. Не съм съгласен с това. Дистанцията между София, останалата част от страна и Брюксел не е толкова голяма. Ние участваме във вземането решенията", отбеляза той.


"Хората, които изпращате там с гласа си отговарят на нашите искания. Важно е и ние да сме активни", посочи той и даде пример за активност: може например да търсим евродепутатите ни по имейл, да изискваме от тях.


"Важно да бъдем много по-активни и да се интересуваме", подчерта Стойчев.


"Трябва да говорим за европейските политики не само по време на избори. Трябва да имаме стратегия какво очакваме от ЕС и какво искаме да се случи в него, за да защитаваме интересите си. Европейският парламент се променя непрекъснато".


"На миналите избори за Европарламент много млади хора гласуваха - в България не чак толкова. Това доведе до засилване на зелените политики. Оказа се, че младите хора се интересуват най-много от опазването на околната среда. Последва Зелената сделка", припомни той.







"Всичко зависи кого ще подкрепим, кого ще изпратим в Европейският парламент да представлява нашите интереси на европейски граждани", заключи Стойчев.


"Очаква ни разширяване на ЕС - със Западните Балкани, с Украйна, Молдова, Грузия. Ако иска да се разшири, ЕС трябва да се промени. Говори се за отмяна на възможността за налагането на вето", каза още той.

 

ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2547 |07.06.2024 "Екзакта": Битката в изборите за Парламент ще е за второто място, три партии се борят за него . 0| 2699 |07.06.2024 Окачиха Олимпийските кръгове на Айфеловата кула . 1| 2367 |07.06.2024 Отпускат 1 млн. лв. за оборудване на медицинския хеликоптер, поставят кувьоз . 2| 2405 |07.06.2024 "Вие не се огънахте, изобщо не отстъпихте". Байдън обяви 225 млн. долара за Украйна и се извини на Зеленски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads