Реклама / Ads
2| 4703 |15.03.2019 НОВИНИ

Терористи атакуваха две джамии в Нова Зеландия, 40 са жертвите /обновена/

.
Източник: БГНЕС
Въоръжени мъже откриха стрелба срещу хората от две джамии в Нова Зеландия. Медиите в Нова Зеландия съобщават за много жертви, като броят им е над 27. Според местните медии броят на ранените е над 30. Задържани са трима мъже и една жена. В последните минути се разбра, че броят на жертвите е 40.
 

По австралийски телевизии показаха как полицаи от специалните части арестуват мъж на улицата. Предполага се, че това е един от извършителите. От полицията признаха, че са задържани общо четирима души, но не е ясно дали всички са участвали в атаките.

 

Отбор по крикет от Бангладеш пристигал за молитва, когато стрелбата започнала, но всичките му членове са в безопасност, разказа треньор.

 

Жителите на града са призовани да не напускат домовете си. Премиерът Джасинда Ардърн определи случилото се като "един от най-мрачните дни в историята на Нова Зеландия".

 

Мъж, поел отговорност за нападението, е оставил антиимигрантски манифест от 74 страници, в който обяснява кой е и какви са причините за действията му, информира Асошиейтед прес. Той заявява, че ги възприема като терористична атака.

 

Комисар Майк Буш определи като абсолютен акт на смелост действията на полицаите при задържането на заподозрените. Посочи също така, че са открити няколко импровизирани взривни устройства, прикрепени към автомобили.

 

Най-малко 40 са жертвите от атентата в новозеландския град Крайстчърч, предаде Би Би Си. Премиерът на тихоокеанската островна държава Джасинда Ардърн на пресконференция обяви официалния брой на убитите вследствие на терористичното нападение срещу двете джамии. "На този етап може да потвърдим смъртта на най-малко 40 души, заяви тя.

 

По думите на Ардърн новозеландската полиция задържа четирима души. "Засега няма информация, че тези хора имаха съучастник", посочи още министър-председателят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3917 |16.02.2019 Предупреждения за риск от терористични атаки в Македония . 0| 4247 |16.02.2019 В Македония осуетиха терористичен акт . 0| 3982 |08.02.2019 Хакери атакуваха посолствата на Венецуела в Мексико и Аржентина . 1| 4050 |20.01.2019 Само петима остават в ареста за финансиране терористи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads