Реклама / Ads
1| 8154 |16.09.2012 НОВИНИ

Тервел Пулев: За пари не се бия

.
Тервел Пулев
"Аз не се боксирам заради пари. Ако някой се интересува колко вземам, може спокойно да провери в министерството на спорта". Това каза олимпийският бронзов медалист от Лондон Тервел Пулев пред Нова телевизия в предаването "Карбовски: Директно".
 

"Парите не са движещ мотив, не може да се живее без тях, но аз не се бия заради тях", обясни Пулев. "На ринга излизам, за да се бия, но не с неконтролируема агресия, а със спортна злоба. Само това тая в себе си", добави той.

На въпрос дали някога се е чувствал подценен Пулев отговори: "В повечето моменти съм бил подценяван. Особено в периода 2007-2009 година. Тогава бях отстранен от националния отбор, понеже казах някои истини за треньора. Но не се отказах, а започнах да работя с личен треньор. Борислав Бояджиев е човекът, който вярваше в мен и не ме е подценявал."

Боксьорът смята, че брат му Кубрат също е бил много подценяван, докато не станал европейски шампион при аматьорите. "Когато някой се издъни веднага го отписваме, не му даваме шанс да се изправи. Аз се чувствах отритнат и неудовлетворен. В един момент обаче стигнах до мач с моя кумир - бихме се един срещу друг на ринга", сподели още Пулев.

Боксьорът бе категоричен, че каквато и сума да му предложат от друга държава няма да отиде да се бие за нея. "Аз съм горд, че съм българин, тук съм израсъл и се гордея от родината си. Гордея се и от себе си. Така са ме възпитали родителите ми."

Тервел разказа, че пръв за успеха му на Олимпиадата го е поздравил брат му Кубрат, с когото се чували постоянно по телефона.

Боксьорът има семейство, но в момента живеят разделени заради ангажиментите им. Съпругата на Тервел е в чужбина и двамата си поделят грижите за малкия им син. "Уча сина си да бъде мъж", каза с усмивка Пулев.

Преди да се роди той, Тервел е бил хулиган, което сам си признава. Според него нещата са изглеждали така, защото не е вярвал в Господ. Но когато спечелил европейската си титла през 2010 година започнал да вярва. "10-те Божии заповеди за мен бяха непонятни. Сега имам приоритети - работа и дете. Не е важно каква религия изповядваш, а дали се чувстваш чист пред себе си."

За болката и евентуалния отказ от спорта споделя: "Отказвал съм се от мач по логични причини - не съм си вярвал или заради парите. Но никога не бих се отказал от спорта. С болката се свиква, тренираш, мускулните трески схващат цялото ти тяло. В един момент усещам, че ми харесва болката във всеки мускул. Това означава, че върша работа. Болката на ринга не се усеща, защото си съсредоточен в това да победиш."

Боксьорът има сериозен проблем с носа. "Имам травми, които ми пречат да дишам. Вече имам две операции, едната я направих в България, а другата в Германия. Там ми помогнаха много, резултатът беше много по-добър от този в България, където не ми даваха никакви надежди за възстановяване".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5121 |13.09.2012 Внимание-връщаме европари, ако не разплатим 1 млрд. лв . 17| 5244 |12.09.2012 М. Найденов: Искаме пари, но нямаме проекти . 10| 5131 |27.08.2012 Парите за бензин на депутатите са на свършване . 23| 5601 |21.08.2012 Симеон Дянков: Пари за 15 федерации и спорта в училищата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads