Реклама / Ads
0| 7054 |04.06.2022 НОВИНИ

The Sun: Яростни руски генерали са в състояние да елиминират Путин, представяйки смъртта му като сърдечен удар

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
Яростни руски генерали са в състояние да елиминират руския президент Владимир Путин по време на държавен преврат, представяйки смъртта му като сърдечен удар, пише таблоидът The Sun, позовавайки се на експерт по изучаване на конфликтите и сигурността в Кралския колеж в Лондон д-р Робърт Тронтън.
 

„И тогава Владимир може да бъде заменен от още по-твърдолинейн лидер, който може да изпрати войски обратно в Киев“, смята той.

 

„ФСБ (руската служба за сигурност) смята, че Путин трябва да бъде премахнат, защото той е смекчил действията си към Украйна, по-специално изтегли войските от Киев и се съсредоточи върху Донбас “, каза експертът.

 

Според него Федералната служба за сигурност и Главното разузнавателно управление имат възможността да елиминират президента и могат да предприемат такива мерки, ако видят, че въоръжените сили на Руската федерация губят позиции в районите на Донецк и Луганск.

 

На Владимир Путин може да бъде поставен ултиматум: оставка или смърт. Британският учен подчерта, че е лесно хората в Русия да бъдат убедени в случайната смърт на Путин, тъй като властите успяха да осъществят такава машинация с генералния секретар на СССР Леонид Брежнев и други комунистически лидери през 70-те години на миналия век.

 

„Те са достатъчно умни, за да го направят. Ако искаш да направиш дворцов преврат, трябва да го направиш тихо и да го запазиш в тайна“, сподели Робърт Тронтън, а това, че по телевезията все по-често се говори, че Путин е болен, било силен сигнал.

 

Експертът обаче се страхува от подобен сценарий, тъй като след военния преврат Русия може да бъде оглавена от още по-жестока личност, по-опитна във военното изкуство. Той посочи като едни от най-вероятните кандидати началника на Генералния щаб Валери Герасимов и шефа на ФСБ Александър Бортников.

 

Анализаторът се опасява, че новият лидер ще използва ядрено оръжие и ще изтрие украински град от лицето на земята.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12920 |04.06.2022 Руски ”алигатор” изпепели украинска военна техника /видео/ . 0| 10923 |03.06.2022 Украинските служби два пъти спасявали Путин, сега руските го крият заради убийци (+18) . 0| 3261 |03.06.2022 Иво Мирчев: ДБ предлага да се обследва дейността на „Лукойл“. Досега там е защитаван руския интерес . 0| 7929 |02.06.2022 Руският генерал Шаманов, мародер от Чечения, заплашва с Нюрнбергски процес украински политици, журналисти и военни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads