Реклама / Ads
0| 31158 |08.03.2022 НОВИНИ

The Times: Шпионин от руското ФСБ /КГБ/ с шокиращи разкрития за Путин

.
Владимир Путин
Шпионите в небезизвестната организация за сигурност на Русия ФСБ са държани в неведение относно плана на президента Путин да нахлуе в Украйна. Агент от бившето КГБ, описва войната като ”пълен провал”, който може да се сравни само с разпадането на нацистка Германия.
 

Доклад, за който се смята, че е направен от анализатор от ФСБ - агенцията наследник на КГБ, руските жертви на конфликта вече може би наброяват 10 000 души. Руското министерство на отбраната признава смъртта на само 498 свои войници в Украйна.


В доклада се казва, че ФСБ е обвинена за провала на инвазията, но не е била предупредена за това и е неподготвена да се справи с последиците от осакатяващите санкции, предаде The Times.

Доносчикът от ФСБ добавя, че никой в ​​правителството не е знае истинската цифра на загиналите, защото „загубихме контакт с големите поделения“.


Той казва, че на служителите на ФСБ е било наредено да оценят ефекта от западните санкции, но им е казано, че това е хипотетично упражнение. "Трябва да напишете анализа по начин, в който Русия излиза победител... в противен случай ще бъдете разпитвани заради това, че не сте свършили добра работа. Изведнъж това се случва и всичко се свежда до вашия напълно безпочвен анализ."


"Ние действаме интуитивно, въз основа на емоциите, нашите залози ще трябва да се повишават все по-високо с надеждата, че изведнъж нещо може да се случи за нас. Като цяло обаче Русия няма изход. Няма варианти за възможна победа, само поражение", допълва още агентът.


В писмото се казва, че Рамзан Кадиров, чеченският лидер и съюзник на Путин, е бил на ръба на откровен конфликт с руснаците, след като неговият "отряд убийци", изпратен да убие президента Зеленски, беше унищожен от украинските сили.


Дори Зеленски да бъде убит, се казва в доклада, Русия няма да има надежда да окупира Украйна. "Дори при минимална съпротива от украинците ще ни трябват над 500 000 души, без да се включват работниците по доставките и логистиката."


Анализаторът казва, че SVR, службата за външно разузнаване на Русия, се опитва да "изрови мръсотия", за да твърди, че Украйна е създала ядрени оръжия - претекст за превантивен удар.


Документът от 2000 думи е публикуван от Владимир Осечкин, руски правозащитник, който управлява антикорупционния уебсайт Gulagu.net.


Христо Грозев, експерт по руските служби за сигурност, казва, че е показал писмото на двама служители на ФСБ, като и двамата "без съмнение, бяха наясно, че написано е от техен колега".


Грозев, който съобщи самоличността на агентите, отровили Сергей Скрипал в Солсбъри чрез разследващия уебсайт Bellingcat през 2018 г., казва: "Преди Украйна е изпращала фалшиви писма на ФСБ като опит да променят мнението на врага. Това писмо обаче изглеждаше различно. То идва чрез реномиран източник (Осечкин) и е много по-дълъго, отколкото фалшификатор би избрал да го направи.", пише още Днес.бг.


ФСБ се ръководи от Александър Бортников, довереник на Путин. Двамата се познават от 70-те години на миналия век, когато са служили като офицери на КГБ в Ленинград. Синът на Бортников, Денис, е председател на банка VTB и е сред санкционираните от Обединеното кралство.


Войната, се казва в писмото, е получила "временен срок" до юни, защото дотогава руската икономика ще се срине. "Напоследък почти не спя, работя през цялото време, и имам мозъчна мъгла", пише източникът. "Може би е от преумора, но имам чувството, че съм в сюрреалистичен свят. Кутията на Пандора е отворена."


Авторът казва, че не може да изключи международния конфликт и че очаква "някакъв шибан съветник да убеди ръководството" да изпрати ултиматум на Запада, заплашващ война, ако санкциите не бъдат премахнати.


"Ами ако Западът откаже?", пише той в писмото. "В този случай не мога да изключа, че ще бъдем въвлечени в истински международен конфликт, точно както Хитлер през 1939 г. Нашата позиция е като Германия през 1943-44 г., но това е нашата изходна позиция."


Безпокойството нараства в Русия, изразено от сенатор, чийто покоен съпруг някога е бил наставник на Путин.


70-годишната Людмила Нарусова е съпруга на Анатолий Собчак, първият демократично избран кмет на Санкт Петербург, който издъхва при мистериозни обстоятелства през 2000 г., когато Путин се издига до президентския пост. Тя признава за огромния брой руски жертви, като казва, че от една рота от 100 наборници само четирима са оцелели.

Тя също така потвърждава, че наборниците са били принудени да подпишат договори, задължаващи ги да се бият в Украйна.

Дванадесет месеца военна служба е задължителна за руските мъже на възраст между 18 и 27 години. Комитетът на войнишките майки на Русия заяви миналата седмица, че много войници са били подведени да се зачислят. Било им казано, че се отправят към границата за учения, казва групата, но договорите им били променени, за да се включват в конфликта.


"Вчера от бойната зона в Украйна бяха изтеглени военнослужещи, които бяха принудени да подпишат договор. От стотина мъже останаха живи само четирима", казва Нарусова.


Миналата седмица тя сподели пред "Дожд" - независим телевизионен канал, че мъртвите руски войници в Украйна лежат "непогребани, среди диви, бездомни кучета, гризящи телата им, а в някои случаи не могат да бъдат идентифицирани, защото са изгорени".

"Не се идентифицирам с онези представители на държавата, които говорят в полза на войната", казва тя.









 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 56444 |07.03.2022 The Times: Нов вид невидим украински дрон променя правилата на играта във войната с Русия /видео/ . 0| 24498 |06.03.2022 Бойко Ноев: Прокуратурата и бившият екип на Борисов са основните проводници на руското влияние в България . 0| 8518 |06.03.2022 „Ние идваме!“: Улицата до руското посолство да се преименува на „Героите на Украйна“ . 0| 6796 |04.03.2022 Times: Володимир Зеленски преживя три опита за убийство през последната седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads