Реклама / Ads
0| 3778 |29.04.2022 НОВИНИ

The Washington Post: Докато Путин дрънка с ядрената си сабя, „ученикът“ му Ким Чен Ун си води бележки

.
Владимир Путин, Ким Чен У
Докато руският диктатор Владимир Путин дрънка с ядрената си сабя пред целия свят, неговият „ученик“ внимателно си води бележки. Неслучайно севернокорейският лидер Ким Чен Ун става все по-агресивен в действията и изявленията си след наглата атака на Путин срещу Украйна, пише The Washington Post.
 

Целта на Северна Корея би била да завладее Южна Корея, а севернокорейският диктатор имитира сценария на Путин за Украйна поне по два начина: преместване на военни позиции и промяна на ядрената доктрина на страната, за да разубеди Запада от намеса в потенциален конфликт със съседите му.

 

Откакто руските войски нахлуха в Украйна, Северна Корея проведе четири изпитания на балистични ракети, включително два теста на междуконтинентални балистични ракети, които биха могли да достигнат чак до Съединените щати. През април те също така тестваха ракета, за която се твърди, че може да достави тактически ядрени оръжия на бойното поле.

 

Реториката ескалира и в посока на преки заплахи към Южна Корея. По-рано този месец сестрата на Ким Пхенян заяви, че страната ще използва ядрени оръжия, ако Сеул „влезе във военна конфронтация“. В същото време самият Ким твърди, че освен възпирането на войната, ядрените сили на Северна Корея имат и „вторична мисия“, която мнозина тълкуват като нападателни цели.

 

Урокът, извлечен от руската инвазия в Украйна, е, че един от начините за овладяване на агресивните диктатори е чрез ясни гаранции за сигурност, което означава, че САЩ трябва да увеличат военната си подкрепа за Япония и Южна Корея.

 

Най-ефективният начин да овладеете всички диктатори, които заплашват своите демократични съседи, е да се увери, че Путин се проваля в Украйна, така че другите да не се изкушават да следват пътя му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3558 |29.04.2022 Пореден ракетен обстрел по Киев, докато Гутериш разговаря със Зеленски. Десетки са ранени . 0| 6224 |21.04.2022 Кулеба постави депутатите в шах. Нямало да си тръгне, докато България не реши за оръжията . 0| 3642 |20.04.2022 Доц. Пламен Ралчев: Докато се снишаваме за Украйна, ще инкасираме още повече загуби . 0| 3372 |20.04.2022 Кулеба: Докато парламентът ви реши дали да даде оръжие на Украйна, ще се бием с каквото имаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads