Реклама / Ads
4| 11050 |13.10.2022 СВЯТ

The Washington Post: Руският елит започва да говори за смяна на ръководството

.
Представители на руския елит вече се осмеляват да говорят за евентуална смяна на ръководството, така, както никога преди през всичките 20 години от управление на Владимир Путин, пише The Washington Post.
 

"Ние навлизаме в революционна ситуация. Всички чакат нещо друго, различно от това, което се случва сега: друго ръководство, друга война. Ястребите искат все по-твърди действия. "Гълъбите" изобщо не искат война. Назрява времето за смяна на политическата система. Но как ще се случи това, не знам", заявил пред изданието източник, поискал анонимност.

 

По думите му, високопоставените представители на властта и представителите на бизнес-елита са "опустошени и подтиснати", очакват влошаване на политическия и икономическия климат.

 

Санкциите все по-силно удрят по руската икономика, вече са започнали съкращения в бюджета, още един удар ще стане таванът на цените на руския нефт. На този фон всяка лоша новина от фронта се превръща в нов удар против руската икономика.

По думите на други два източника, предишните твърдения, че Русия може да пренасочи търговските потоци от Запад към Китай, Казахстан и Индия "бързо са се изпарили".

 

Друг от източниците предполага, че на Русия може и да не и достигнат ракети за дълга военна кампания.

 

"Ясно е, че военна или техническа победа са невъзможни. Но и загубата не е възможна. Това се превръща в шахматна ситуация, когато всяка следваща стъпка е по-лоша, а не е възможно да не се движиш. Хората виждат, че повече няма бъдеще", коментира той.


"Принудителната мобилизация вече нанесе удар по популярността на Путин и когато от фронта започнат да се връщат телата на убитите мобилизирани, ситуацията ще се влоши. След няколко месеца в Русия ще има много негативна динамика", смята и московски бизнесмен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6310 |14.08.2022 Гонят руският посланик в Черна гора . 0| 3171 |14.12.2021 Осъдиха беларуският опозиционер Сергей Тихановски на 18 години затвор . 3| 4942 |08.09.2021 Руският министър на извънредните ситуации загина, опитвайки се да спаси оператор . 18| 5730 |02.04.2021 The Washington Times: Ученията на САЩ напомниха на Кремъл, че Черно море не е ”вътрешно езеро”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads