Реклама / Ads
3| 5600 |28.07.2020 НОВИНИ

Точно преди 5 години - началото на ”подпорната стена” на Алепу

.
Източник: Facebook
Един казус, който се превърна в поредната черна точка в биографията на управляващите, започва да придобива своята форма на тази дата, но преди пет години. Тогава започва рушенето на брега край Алепу, а днес на мястото се намира “подпорната стена” - брегоукрепителното съоръжение с функция, което се превърна в истински скандал.
 

Ето така изглежда Шофьорския плаж в района на Алепу на 28 юли 2015 г.

 
Posted by Бетономорие on Tuesday, July 28, 2020


Пет години по-късно обаче в социалните мрежи се завърта нова порция фотографии от същото място. ФрогНюз припомня, че всичко се случи за броени дни - твърдеше се, че 4-етажната сграда всъщност не е сграда, а просто подпорна стена. Завихриха се незабавни проверки, разпоредени лично от премиера Борисов. 


.

В крайна сметка се оказа дори, че строежът има издадени и разрешителни, показва справка в публичния регистър. В момента обаче всичко е спряно, защото има установени нередности. Въпросът е много прост - как дирекцията за строителен контрол издава разрешителни, а впоследствие същата институция решава, че има проблем. Вероятните отговори са два - или някой не е свършил работата си както трябва, или са били бутнати “пари под масата”, за да може някой някъде да си затвори очите. 


.

Каквото и да се е случило, резултатът е налице - четири етажна сграда, която ще стане част от “Алепу вилидж” - хотелски комплекс, конструкция с функция, която хем ще укрепи появилото се свлачище, хем ще донесе и дивиденти на крупния инвеститор.


Фалстарт на делото обаче имаше вчера. Причината - адвокатът на инвеститора не е бил редовно призован. Представил е пред магистратите болничен лист. Преди месец Окръжната прокуратура оспори като нищожно разрешението за строеж на Алепу и с това спря строителството. Според държавното обвинение конструкцията е незаконна, защото е изградена въз основа на разрешения за укрепване на свлачище, а не за хотел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9244 |28.07.2020 Христо Иванов: Новият икономически министър защитил Пеевски. Точно това трябва да се случва - да излизат от дупките си . 3| 4903 |26.07.2020 Катя Николова: За 15 години Обединението на жените-социалистки напълно заслужи важната си роля в БСП . 17| 10675 |26.07.2020 Р. Петков за рокадите в кабинета: Борисов клекна на Божков, както преди това на Доган . 1| 6988 |23.07.2020 Петър Бояджиев: Ако удариш на точното место с два три удара и се получава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads