Реклама / Ads
2| 3653 |21.04.2023 НОВИНИ

Петър Тодоров: Аналози на марихуана заляха пазара у нас, продават се в над 1000 магазина

.
В над 1000 търговски обекта бяха извършени проверки Източник: БГНЕС
”В над 1000 търговски обекта бяха извършени проверки. Установени са продукти, аналози на марихуана”, съобщи на брифинг главният секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров.
 

Директорът на "Национална полиция" Атанас Илков поясни, че са проверени 1032 търговски обекта в цялата страна, където се съхраняват и се предлагат такива наркотични вещества, забранени от закона.

 

Става въпрос за търговски обекти, в които се продават електронни цигари. Иззети са 5670 аналози на наркотичните вещества, които се предлагат с неясни документи. Образувани са 13 досъдебни производства, задържани са 11 лица. Изведохме от търговската мрежа огромно количество лесно достъпни до подрастващите вещества, каза Илков.

 

Тодоров заяви, че борбата с наркотрафика и наркоразпространението е приоритетна задача за МВР и тя има резултати. Беше разкрита голяма лаборатория за отглеждане на канабис в Сливенско преди около две седмици, вчера имаше голяма операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" в София и Костинброд, при която бяха задържани пет лица за разпространение на наркотици, посочи главният секретар на МВР.

 

Стефан Бакалов от "Агенция митници" каза, че употребата на наркотици се влияе от модните тенденции, затова е важно институциите да реагират своевременно. Бакалов поясни, че хексахидрокарабинола е синтетичен канабиноид, който в последните два-три месеца направи мощна експанзия в България.

 

Затова тези действия бяха ефективни, заяви той. Тази съставка предстои да бъде категоризирана като наркотично вещество от нашето законодателство, допълни Бакалов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2726 |21.04.2023 Петър Витанов получи титлата ”Доктор хонорис кауза” на Висшето училище по телекомуникации и пощи . 4| 3811 |19.04.2023 Петър Кърджилов: Съсипват психиката на Иванчева и Петрова в затвора . 6| 2802 |18.04.2023 Юристът Петър Славов: Предложението за ротация на поста председател на НС, всъщност е предаване на щафета . 2| 2959 |18.04.2023 Петър Витанов и още 12 евродепутати с призив към Джо Байдън и Урсула Фон дер Лайен за изкуствения интелект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads