Реклама / Ads
24| 41396 |03.12.2018 ПОЛИТИКА

Той – млад и богат, тя – просто мъдра. Защо Плевен е опасен за кабинета

.
Горанов слуша умните съвети на Цачева... Източник: БГНЕС
Съвсем сериозно: градът на българо-руската бойна слава оглавява опитите това правителство да падне от власт. Да, там протести почти няма, но то е защото почти не остана население. Но приносът на Плевен в опитите този кабинет да си отиде е от друго естество.
 

Специфично, но доста ефикасно. Този текст не е теория на конспирацията, а низ от факти.

 

И така.

 

Пернишкото земетресение през 2012 г. принудило финансовия министър Владислав Горанов да напусне жилището, където живеел със семейството си и да потърси по-сигурен подслон. Казва го самият той и пояснява, че по онова време кръстникът Иван Сариев му предложил да го приюти в новозакупения от него апартамент в луксозния комплекс „Есте“. И Горанов приел, защото децата му били силно изплашени от люлеенето на земята в онзи висок блок. Предполага се, че земетресението е усетено от около 2,5 млн души в Пернишка, Софийска и част от Кюстендилска област. Излиза обаче, че само семейство Горанови е взело превантивни мерки и е минимизирало рисковете, като в същото време е максимизирало комфорта. За всички останали българи е останало в сила казаното от Петроний: Най-нелепо е глуповато отношение към знаците на природата. Вече ви е ясно, защо Горанов е министър, а вие – не.  

 

По Нова тв Горанов заяви, че всъщност антикорупционният орган КПКОНПИ ще се произнесе дали всичко около предоставения за безвъзмездно ползване 180 кв.м. апартамент е наред. Така е, ще се произнесе. Вече веднъж се произнесе за Пеевски. Що да не се произнесе и за Горанов – заключението е едно и също.

Звънят познати и ми викат: А, бе тия от Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика що мълчат. Знам, че знаят, но им се иска някой да го напише или да го изрече от тяхно име, без да им споменава името, по телевизора. Председател на комисията е Борис Ячев от „Обединени патриоти“. Членове са Кристина Сидорова – БСП, Спас Гърневски – ГЕРБ, Иван Вълков – ГЕРБ, Ихсан Халил – ДПС, Милко Недялков – БСП, Симеон Найденов – ВОЛЯ, Симеон Симеонов – ДПС, Слави Нецов – ВОЛЯ. Не знам дали имената им ви говорят нещо, но на мен ми се струва, че няма да си дадат зор да ровят за Горанов.   

 

Иначе би било много любопитно, ако комисията провереше връзката между министър Владислав Горанов и Нина Ставрева, например. Колегите от в. „19 минути“ написаха: „Нина Ставрева е собственик на вилата-близнак за 336 000 лв. до безвъзмездно ползваната от финансовия министър Владислав Горанов и де юре принадлежаща на съпругата на Кръстника му къща в „Ярема“. Заради тази точно дама финансовият министър нарушава първото решение на кабинета „Борисов 2“, в който за първи път е финансов министър. Правителството приема на 24 ноември 2014 г. да оттегли кандидатурата на Нина Ставрева за вицепрезидент на Черноморската банка – пост за 126 000 евро заплата годишно или малко повече от 10 000 евро на месец. Четвърт милион лева на година за нищо и половина!“

Все пак Ставрева става вице-президент на Черноморска банка и е такава 4 години. Това може да се случи само ако е предложена от правителството от финансовия министър Горанов. Такава е процедурата. Защо това е пазено в тайна 4 години и не е ли Горанов в тежък конфликт на интереси? Това много лесно може да се провери от комисията и други институции и да се сложи тока на спекулациите, ако има такива, или да се види истината.

 

За мнозина конфликт на интереси е и отпускането на 5 млн лв от Горанов за трибуната „Моци“ на частния стадион на Кирил Домусчиев в Разград? Живее в неговия комплекс безплатно и му превежда милиони. А може да е грижа за здравето на разградчани и на Делиормана въобще. Т.е. да става дума за чист патриотизъм.

Парламентарната комисия обаче мълчи.

 

Мълчи като шаран на Никулден и Националната агенция по приходите (НАП). Пробвайте да критикувате публично Горанов или Пеевски и ще видите как данъчните ще ви се стоварят върху главата като нинджи. Не ги търсете обаче за проверки на произходът на парите, с които кръстника Сариев купува луксозни имоти и дали е платил данъци. Или да проверят сделките на братя Домусчиеви – Кирил и Георги с апартаменти от „Есте“. В крайна сметка трябва да се пази и доброто име на бизнеса и политиците. Цветът на нацията са все пак.

 

А и как НАП да проверява Горанов, след като директорът на агенцията Галя Димитрова е назначен от него. Предишният шеф Бойко Атанасов Горанов пък направи свой заместник. Трябва да си голям неблагодарник, за да проверяваш благодетеля си.

И ДАНС мълчи. И как няма да мълчи, като Горанов подписва бюджета на агенцията. А са стъпили накриво, а е спрял кранчето. Има цигански махали, да ги разследват колкото искат. Силна музика, горене на гуми, пиянски свади – истински тероризъм!

 

Икономическа полиция и ГДБОП – чети текста за ДАНС.

 

Бюджетът на прокуратурата, от който тя остро недоволства, също зависи от Горанов. Тук положението е деликатно. Горанов държи парата, но пък прокуратурата може да го направи обвиняем за минути. Деликатно е, казвам ви.  

 

Сега, ясно е, че всичките пари, върху които Горанов и построил своето могъщество не са негови, а наши. Но и това е деликатна тема. Защото ние сме длъжни да ги даваме, а не да контролираме и управляваме. Гласували сме доверие на Горанчето да го управлява и той го прави според висотата на своята експертиза. Иначе Свищов наистина е много готин град…

 

Борисов няма нужда от нови скандали, още повече с министри от кабинета. Дори КПКОНПИ, прокуратурата, парламентарната комисия и други институции да го изкарат ангел небесен – никой няма да повярва. Горанов е пътник и някой трябва да му го каже. Ако държи на ГЕРБ, както е казвал, трябва моментално да освободи властта и партията от присъствието си. Ако не го задържат други мотиви, за които се знае в задкулисието, за което мнозинството българи нямат пропуск.  

 

Същото важи и за Цецка Цачева. Пратете я, г-н Борисов посланик някъде по семейни причини, щото много ви станаха камъните на шията. Може и двамата да са били полезни, отзивчиви и мили на ГЕРБ, за политиката в някои периоди, но те вече са минало. В момента са два тежки камъка. Обясненията на Цачева за нечовешките условия в арестите и за бонусите в Агенцията по вписванията са зловоние, което би стъписало дори скункса и язовеца… Изгубилият пътя в политиката, влече след себе си духовно обедняване и морален разпад. Ницше, кой друг.  

 

В тази връзка не е лошо Цветанов и Борисов да попитат плевенчани, защо ГЕРБ търпи изборни поражения в този град от години.

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7062 |27.11.2018 Антон Кутев: Какво налага 17-годишен младеж да бъде бит от 5 полицаи? . 5| 10809 |14.10.2018 Палестинското правителство отказва да работи с Николай Младенов . 12| 19898 |18.09.2018 Катя Илиева: Младен Маринов да каже дали е бил „герой” на Мето Илиенски . 3| 5886 |18.09.2018 Още не е ясно кога Радев ще освободи Младен Маринов като главен секретар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads