Реклама / Ads
15| 4460 |03.02.2021 НОВИНИ

Тома Белев: Опитват се да защитят постройките край Догансарай

.
Когато не могат да победят на полето, на което се решават всички проблеми - съда, те променят закона. Доказали сме до голяма степен, че сградите край летните сараи на Доган са незаконни. Идва момент, в който те трябва да бъдат премахнати и се оказва, че те ще променят закона, за да ги узаконят. Като не стане през този закон, ще стане през друг. Това е прах в очите на хората, които не разбират.
 

Това заявиха в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" екологът и общински съветник в София Тома Белев, както и общинският съветник в Бургас и лидер на партия “Средна европейска класа” Константин Бачийски.

 

"Опитват се обединеното управление на ГЕРБ и ВМРО да защитят Догансарай от това да бъдат премахнати незаконните постройки. Първият опит беше с едни преходни и заключителни разпоредби в Закона за рибарството и аквакултурите. С тях се променя Закона за морските пространства и пристанищата, в които се включва една тема за териториите около пристанищата. Това не мина. След това беше със Закона за устройство на територията, където тръгнаха да спасяват оранжериите на господин Доган и след това много неясно по какъв начин, без да е дискутиран, се появи един проект с който се узаконява възможността не само оранжериите, но и някои други постройки да бъдат узаконени", обясни Тома Белев.

 

Той се надява, че президента Румен Радев ще наложи вето.

 

"Вдигат прекрасна топка на господин Радев, колкото и да не са го очаквали. Ще се заформи поредната ситуация, в която ще се обвиняват кой защитава ДПС, но е явно. В случая тези предложения са на Министерския съвет. Един депутат от ГЕРБ излезе да ги защитава в зала, защитавайки земеделските производители в Петрич", допълни още Белев.

 

"Очаквам президента да върне Закона за устройството на територията. Основната война и решение са изборите в началото на април", коментира още екологът.

"Каквото и да направят гражданите, както и да обжалват, ако не се променят хората в Народното събрание, няма как да има друг резултат", допълни на свой ред Бачийски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4664 |31.01.2021 Христо Иванов: С “Автомагистрали” 5 млрд. лв. от джобовете ни отиват към приятелите на Борисов и на Пеевски . 24| 5187 |29.01.2021 Министър Аврамова призна: ”Автомагистрали” има печалба от 5 млрд. лв . 28| 4239 |28.01.2021 Христо Иванов: Държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД е пощенската кутия за корупционни схеми . 12| 3720 |27.01.2021 Тома Белев: Готви ли се изсичане на 10% от горите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads