Реклама / Ads
12| 3479 |14.01.2023 НОВИНИ

Тома Биков: Не сме казали, че NEXO е партийна касичка. В състояние сме на криптополитика

.
Това Биков
Има и нещо символично - ние сме в състояние на криптополитика. Нещо се случва невидимо и от време на време гръмва. Има очакване да се случи нещо хубаво - като при криптовалутата. Живеем в безгрижие, докато реалните пари свършват. Ние сме в дълбока криза. Пред рецесия сме, в полуразпад на институционалността. Пеканов ми е симпатичен. 
 

Това каза по БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

 

Без усилие няма да се случи нищо хубаво. Третият път винаги е по-труден от първия. Реалистичният вариант за трети мандат е ДБ. Не виждам опция за БСП. С тях имаме противоположни позиции по отношение на еврото и модернизацията на българската армия. Ние сме в постреволюционна ситуация. Не се е появила нормализацията.

 

Затова сменяме парламенти и не можем да изберем правителство. Живеем в абсолютно безвремие. На ПП не бихме дали премиер. С тях имаме дълбоки различия. Позициите ни са отслабени в ЕС. Авторитетът на България в чужбина не е бил такъв отдавна. Сагата с Македония не е приключила. Трябва да има консенсус за съдебна реформа. Защо ВКС и ВАС ги няма в този разговор? Защо ги няма професорите от Юридическия факултет?

 

Не сме казали, че НЕКСО е партийна касичка. Сервира се мащабно международно разследване с партньорски служби-американците, Европол. Трудно може да се каже, че искаме да очерним някого.


 Ние зададохме въпроси, не сме казали кое е касичка. Избягваме да спекулираме, след като разследването е в своя начален стадий. Понякога за секунди въпросът се превръща в отговор. Сега си спомних битката за БНБ между Гюров и Каримански. Там се изостриха до край отношенията между ПП и ИТН.

 

Тук може само да спекулираме. Но вчера гледах изслушването на Гюров в комисията и той каза, че иска да отвори банковите инструменти към тези иновативни разплащания. Тогава се чудих. Те поставиха на карта съществуването на това правителство и тази коалиция. Въпросът ни е доколко тази компания е имала отношение с българската политика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2920 |13.01.2023 Тома Биков: ДБ има най-голям шанс да предложи реалистична конструкция за управление . 1| 4657 |09.01.2023 Приятел на починалия парапланерист: Тома беше момче с голям кураж и голямо сърце . 3| 3425 |06.01.2023 Министър Шишков: Единственото спасение за пътя Русе - Бяла е изграждането на автомагистрала . 1| 3050 |27.12.2022 58 нелегални мигранти са задържани на Коледа на автомагистрала ”Тракия”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads