Реклама / Ads
13| 5152 |30.06.2020 НОВИНИ

Томислав Дончев: Части от записите звучат автентични

.
Томислав Дончев
Явно някои така си представят правенето на политика – със записи и снимки. И друг път съм казвал колко опасно е да се прави политика с неполитически средства. Би трябвало да се състезаваме на идеи, предложения, компетентности. Части от записите с гласа, наподобяващ този на премиера Бойко Борисов, звучат автентични, части – не.
 

Това каза в студиото на "Тази сутрин" вицепремиера Томислав Дончев. 

 

"Един човек и то премиерът на страната да е системно записван и снимам никак не ми изглежда редно, макар че нямам представа и до колко автентични са записите", допълни Дончев.

 

По думите му експерпертите трябва да се произнесат имало ли е интервенции по отношение на записите, безспорно е ползван гласа на премиера. Откъде са взети реплики, изказвания.

 

"Има конкретни подозрения, но няма да ги артикулираме в пространството. Съществен въпрос е кой има интерес? Кой е този боец за справедливост и прозрачност? Нека да излезе и да се покаже, но едва ли ще го направи. Разбира се, може да е всеки – от човек от охраната до съпартиец. За жалост всички тези снимки показват скверните технологии, с които се прави политика в България, но у нас това вече е утвърден жанр'', коментира още вицепремиерът.

 

По отношение на скандалните снимки от спалнята на премиера вицепремиерът коментира, че всичко е възможно, дори и да е съпартиец,  както и някой от охраната на Борисов. Резиденцията е работно помещение, обясни Дончев и там са влизали, както съпартийци, така и на правителството. 

 

"Тези, които имат повече опит в политиката знаят, че атаката по време на избори или непосредствено преди изборите не е толкова ефективна, защото тогава хората очакват подобни скандали, заяви още вицепремиерът", добави вицепремиерът.

Дончев обясни, че подобни атаки са най-ефективни поне 6 месеца преди изборите.

 

Той коментира и последни изказвания и действия на Цветан Цветанов, като подчерта, че ГЕРБ не се притеснява от негова политическа формация. По думите му от близо година не подържат никакви взаимоотношения с бившия си съпартиец.

 

"Всеки е свободен да прави партия. Напълно възможно е да открадне част от избирателите на ГЕРБ, но едва ли ще се стигне до роене, просто защото ГЕРБ е достатъчно силна и здрава партия", посочи той и опроверга твърдението на бившия заместник-председател на партията, че премиерът Борисов е изгубил връзка с действителността.

"Това е несериозно. Премиерът контактува с много и всякакви различни хора'', отбеляза Дончев и допълни, че ГЕРБ в никакъв случай не върви хаотично надолу, каквото виждане има Цветанов.

 

"Да твърдиш, че управлението е зависимо от чужда държава е много сериозно обвинение, за което трябва да имаш доказателства", каза още вицепремиерът и уточни, че всички енергийни проекти са от безспорна полза за България, наблягайки най-вече на Балкански поток и интерконектора с Гърция.

 

Относно намаляването на ДДС-то на 9% Дончев поясни, че това е мярка в защита на бизнеса, а не в защита на потребителите. По думите му след около половин година ще се види какъв ще е ефектът от нея.

 

Относно багерите, които насипват чакъл в Рила по европроект, Дончев бе категоричен, че ще провери случая и коментира лаконично с "Грозно е".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4195 |29.06.2020 Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 4091 |28.06.2020 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 4130 |25.06.2020 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 4223 |24.06.2020 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads